Sáblíková letí do Ria na blind. Bude doufat v úspěch u arbitráže

Martina Sáblíková přece jen odcestuje do Ria. Přestože její start na srpnových olympijských hrách v cyklistické časovce závisí na rozhodnutí Mezinárodní sportovní arbitráže (CAS), trojnásobná vítězka zimní olympiády v rychlobruslení věří, že jí účast bude povolena.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková při dnešním závodě s hromadným startem

Martina Sáblíková při dnešním závodě s hromadným startem | Foto: Jan Brychta

Sáblíková se letního olympijského snu nevzdává. Koncem příštího týdne odletí do Ria, kde se bude připravovat na hry, které slavnostně začnou 5. srpna.

V Brazílii možná nakonec zůstane jen jako turistka, ale stále věří, že se časovky zúčastní. Rozhodnout o tom má přímo v dějišti olympiády dvanáctičlenný výbor složený z rozhodců CAS.

„Nebylo to pro mě jednoduché. Možnost startu na letní olympiádě je samozřejmě obrovskou výzvou a zároveň cílem, pro který jsem společně s celým týmem dlouhou dobu tvrdě pracovala. Na druhou stranu nejistota startu v závodě a možnost brzkého návratu domů jsou velkým strašákem,“ uvedla Sáblíková pro web agentury Sport Invest, která ji zastupuje.

Devětadvacetiletá závodnice se domnívala, že si devátým místem v redukovaném pořadí časovky na loňském mistrovství světa v silniční cyklistice zajistila olympijský start.

Při zveřejnění kvalifikovaných zemí však vyšlo najevo, že Česká republika žádné účastnické místo nezískala. Cyklistický svaz podle všeho pracoval s mylným výkladem kritérií.

Za Sáblíkovou se dokonce postavil i prezident země Miloš Zeman, který zaslal šéfovi MOV Thomasi Bachovi žádost o divokou kartu pro českou závodnici.

Ačkoli rodačka z Nového Města na Moravě ve zvrat příliš nevěří, do Ria se rozhodla cestovat.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme