Sáblíkovou čekají první ostré starty v rámci předolympijské sezony. Nejprve se vydá do Číny

Rychlobruslařka Martina Sáblíková vstoupila v Německu do předolympijské sezony. Po úvodním testu vstoupí do Světového poháru v listopadu v Číně. Věří, že při úvodním startu bude ještě těžit z kvalitní letní přípravy na kole, byť se startu na letních hrách nakonec nedočkala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslařka Martina Sáblíková

Rychlobruslařka Martina Sáblíková | Zdroj: ČTK

„Na kolo jsem byla připravena docela dobře, takže jsem měla dobou výkonost a je možné, že mi to pomůže. Uvidíme, jak to bude vypadat na konci sezony,“ říká trojnásobná zlatá medailistka ze zimních her Martina Sáblíková. Ta letošní sezona pro ni bude předolympijská.

Rok 2018 se blíží a rychlobruslaři si s předstihem vyzkouší ovál, na kterém se v Pchjongčchangu bude o cenné kovy bojovat. Zatím je to však velká neznámá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na kolo jsem byla připravena docela dobře, takže jsem měla dobou výkonnost a je možné, že mi to pomáhá, říká Martina Sáblíková před novou sezonou

„Nevím vlastně vůbec nic. Nevím ani, jestli to mají hotové. Asi by ale měli, když tam má být v půlce února mistrovství světa. Na něm si vyzkoušíme, jaké to tam bude a jaký tam bude led – jestli bude rychlý, nebo pomalý. Jsem zvědavá,“ přiznává nejúspěšnější česká rychlobruslařka.

První seznámení s prostředím tak přijde vhod. I pro závodnici, která v uplynulé sezoně vyhrála prakticky vše. Vedle Světového poháru také vícebojařské mistrovství světa i Evropy nebo světový šampionát na tři i pět tisíc metrů na jednotlivých tratích.

„Je to super, protože člověk se pak může připravit na tu nejdůležitější sezonu tak, jak umí nejlépe. Navíc bude vědět, jaké tam jsou podmínky, jestli tam je teplo, nebo zima. Do olympiády se může mnohé změnit, ale už to nebude razantní změna,“ myslí si Sáblíková.

Jedna změna ale bude. O olympijský start nebude bojovat sama. Pod pěti kruhy by se totiž Češky mohly představit i v soutěži týmů. Mladé závodnice jako Zdráhalová nebo Dřímalová se světu výrazně přibližují. Nejprve ovšem musí projít kvalifikací.

Pavel Petr, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme