Sáblíkovou trápí bolavé koleno. Na Světovém poháru v Heerenveenu ale bude startovat

Rychlobruslařka Martina Sáblíková si zatím ze všech tří Světových pohárů v této sezóně přivezla vítězství. Nyní by v tom devětadvacetiletá reprezentantka mohla pokračovat i v nizozemském Heerenveenu, ale trápí ji bolavé koleno.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslařka Martina Sáblíková

Rychlobruslařka Martina Sáblíková | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Mám problémy s vazy u kolene. Je to přetížené,“ vysvětluje Martina Sáblíková.

Česká rychlobruslařka sedí v lobby hotelu poblíž Heerenveenu s úsměvem, do schodů jde bez problémů, ale jakmile se na místním stadionu postaví na brusle, začne ji po pár kolech bolet v pravém koleni, které je na levotočivém oválu tím vnějším.

„Je to noha, takže o to je to horší. Pravou nohou se odrážím pořád stejně, zatímco levou nohou se v zatáčce odrážím jinak, takže by si ta noha mohla v zatáčce odpočinout. Takhle se ale odrážím stále stejně, a čím déle bruslím, tak to víc bolí,“ připomíná Martina Sáblíková, která je na začátku sezony hlavně cestovatelkou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rychlobruslařka má problémy s kolenem. Je to přetížené,“ říká.

A možná právě daleké lety na Světové poháry v čínském Harbinu, poté v japonském Naganu a nakonec v kazašské Astaně jejímu kolenu přitížily.

„Už v Astaně bylo při posledních dvou kolech vidět, že Martina jela spíš levou nohou a nemohla držet pozici. Stejně ale vyhrála. Tento týden jsme toho moc nenatrénovali, spíš tu nohu šetříme,“ říká trenér Petr Novák s tím, že minimálně na nedělní pětikilometrové trati se Martina Sáblíková určitě představí, aby se mohla výrazně přiblížit k celkovému triumfu na dlouhých tratích.

Zatím na nich všechny tři závody vyhrála.

„S dlouhými závody jsem hrozně spokojená a na těch kratších se ukázalo, že zrychluji, což je super. A to i pro rozběh a začátek trojky,“ pochvaluje si úvod sezony Martina Sáblíková.

Martin Charvát, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme