Šampion Ogier ovládl Britskou rallye a pomohl Volkswagenu k zisku týmového titulu

Francouzský pilot Sébastien Ogier počtvrté za sebou ovládl Britskou rallye, 13. podnik letošního mistrovství světa, a pomohl továrnímu týmu Volkswagen k zisku čtvrtého vítězství v Poháru konstruktérů. Již jistý mistr světa si ve Walesu připsal své letošní šesté vítězství. Pro druhou příčku si dojel Estonec Ott Tänak s fordem před třetím Thierrim Neuvillem s hyundaiem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sébastien Ogier vyhrál Britskou rallye (ilustrační foto)

Sébastien Ogier vyhrál Britskou rallye (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Suverén probíhající sezony mistrovství světa v rallye Sébastien Ogier na cestě za svým dalším vítězstvím ve Walesu zvítězil v sedmi rychlostních zkouškách. V tomto ohledu však nebyl nejlepším jezdcem, protože druhý v konečném pořadí Ott Tänak byl nejrychlejší dokonce dvanáctkrát.

Ogier s Tänakem, který usiloval o svůj premiérový triumf ve WRC, sváděli těsný souboj po celý závod. Vítězství ale nakonec vybojoval již jistý světový šampion, jehož konečný náskok na Estonce činil deset sekund.

Člen soukromého týmu DMACK Tänak druhým místem vyrovnal své nejlepší umístění ve WRC. Nejlepší trojku s odstupem více než minuty doplnil Belgičan Thierry Neuville.

Tým Hyundai ztrácí

Vítězství Ogiera, společně se sedmým místem, které vybojoval Jari-Matti Latvala, pomohlo Volkswagenu k tomu, aby si zajistil čtvrté vítězství v Poháru konstruktérů. Tým Hyundai nyní ztrácí více než osmdesát bodů a toto manko už nemůže při posledním podniku sezony v Austrálii dohnat.

Ve Velké Británii se objevil i tým Škoda s Janem Kopeckým, který s Fabii R5 sbírá body v rámci pořadí WRC2. Český jezdec byl ve Walesu klasifikován na 16. místě celkově a na čtvrtém ve své třídě. Tento výsledek pro pilota mladoboleslavské automobilky znamená, že ztratil naději na titul ve WRC2. Tu naopak živí jeho týmový kolega Esapekka Lappi.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme