Šampionát v Táboře je velkou motivací, říká cyklokrosařka Havlíková

Pavla Havlíková zatím na svůj letošní premiérový start v domácím poháru, TOI TOI Cupu, čeká marně. Několikanásobná česká šampionka nedostala pro Jabkenice svolení týmu Telenet Fidea, protože závod nebyl v kalendáři mezinárodní cyklistické federace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklokrosařka Pavla Havlíková

Cyklokrosařka Pavla Havlíková | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Do sezóny přitom vstoupila se zpožděním. Na vině bylo zranění z horských kol. To tradičně hájila barvy jablonecké Kooperativy. Jaké tedy pro jedenatřicetiletou závodnici léto bylo?

„Na jednu stranu kvůli zranění trošičku nešťastný, na druhou stranu vzhledem k výsledkům excelentní. Takže nevím, jestli to mám hodně dobře nebo špatně. Ale stihla jsem si i odpočinout, tak uvidím v cyklokrosové sezoně. Mohla by to být moje devíza,“ věří Havlíková.

Nejvýš z letních výsledků může bezesporu řadit triumf na republikovém šampionátu horských kol. Dres šampionky na sebe oblékla v cross country.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šampionát v Táboře je velkou motivací, říká cyklokrosařka Pavlíková

„To asi nikdo nečekal a trošku to překvapilo i mě. Forma byla výborná a všechno bylo načasovaný. Klaplo to, jak mělo a přálo mi i štěstí. Hodně mě to nakoplo psychicky, protože před blížící se zimní sezonou mě zbrzdilo zranění.“

Problémy měla s poraněným zápěstím. Měsíc a půl musela na kolo zapomenout.

„Byl to nevinný pád, ale vyklubalo se z něj větší zranění, než jsem čekala. Ale pan doktor ve Vysokým mi to dal dohromady. Byla jsem v rukou toho nejlepšího, tak doufám, že je všechno v pořádku a budu moci pokračovat dál.“

O to větší chuť a především motivaci při vstupu do sezóny Pavla Havlíková měla. Na jejím konci čeká táborské mistrovství světa.

„Je to pro všechny z Čech velká motivace. Mít mistrovství světa doma, to je strašně velký plus do sezony a určitě to bude hlavní cíl,“ vyhlíží domácí šampionát česká cyklokrosařka.

Před domácím publikem ovšem může své sehrát nervozita. Čeští reprezentanti budou pod tlakem.

„Budeme mít domácí zázemí, fanoušky a pro mě je každý závod v Čechách velkým svátkem,“ těší se Pavla Havlíková.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme