Šampioni MMA a boxu v jednom ringu? Nic to nepřinese, jen prachy, říká Kraj

Ve světě bojových sportů se schyluje k opravdu unikátnímu zápasu. Bývalý mistr světa v boxu Floyd Mayweather přijal výzvu šampiona smíšených bojových umění Conora McGregora. Zapomeňte ale na prestiž nebo slávu, pokud k utkání dojde, bude v hlavní roli zisk pro oba aktéry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Floyd Mayweather vyhrál zápas na body

Floyd Mayweather vyhrál zápas na body | Zdroj: Reuters

Floyd Mayweather je známý svým zájmem o peníze. Za zápas s Conorem McGregorem - šampionem smíšených bojových umění - údajně požaduje 100 milionů dolarů. Chce ale zápasit podle svých pravidel a boxovat. A to by pro McGregora mohl být problém.

„Pro Connora by výhra byla z říše snů. Špičkový MMA zápasník by neměl porazit špičkového boxera, pokud se sportuje podle boxerských pravidel,“ myslí si bývalý boxer a mistr světa Lukáš Konečný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Floyd Mayweather proti Connoru McGregorovi. K zápasu boxera proti zápasníkovi MMA může dojít už v červnu

Zápasníci smíšených bojových umění neboli tzv. MMA sice často umí boxovat, ale jinak je jejich sport velmi odlišný.

„Tam se může všechno. Nesmí se mezi nohy a je zákaz i na hlavu, ale životnost ‚ultimáťáka‘ je daleko menší, protože mají daleko větší možnost zranění,“ přibližuje MMA bývalý boxer Rudolf Kraj.

Držitel stříbrné olympijské medaile se zároveň domnívá, že zápas Mayweathera s McGregorem světu bojového umění nic nedá. „Ani jednomu to nic nepřinese, maximálně prachy. O zkušenostech ani o prestiži to není.“

Nabízí se také otázka, v jaké je Floyd Mayweather formě. McGregorovi je 28 a je na vrcholu sil. Mayweatherovi je čtyřicet a v ringu se neukázal už rok a půl.

„Samozřejmě stárne. Je starší, pomalejší a tak dále. Ale pořád si myslím, že musí na Connora s obrovských nadhledem stačit,“ favorizuje bývalého boxera Lukáš Konečný.

Pokud se zápas uskuteční a bude podle boxerských pravidel, Floyd Mayweather bude nejspíš jasným favoritem. A před boxerským důchodem si ještě velmi dobře přivydělá.

Vojtěch Man, David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme