Šebrle slaví čtyřicátiny. Z úspěšného desetibojaře se stal golfista a moderátor

Roman Šebrle je v českých podmínkách unikátním příkladem sportovní hvězdy. Nejenže dlouhá léta patřil mezi absolutní světovou špičku mezi vícebojaři, ale ani teď po konci kariéry neschází z očí a tím pádem ani z mysli. Do svých dnešních 40. narozenin toho stihl už poměrně dost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Šebrle přemýšlí jak správně patovat

Roman Šebrle přemýšlí jak správně patovat | Foto: Ota Mrákota

Těžko soudit, co je v atletice víc. Jestli překonání světového rekordu, navíc s prolomením bájné hranice, nebo zisk olympijského zlata.

U Šebrleho o tom spekulovat nemusíme, povedlo se mu totiž obojí. Prvním desetibojařem, který kdy překonal 9000 bodů, se stal na jaře roku 2001.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na desetibojařské úspěchy Romana Šebrle zavzpomínal Tomáš Kohout

„Mám za sebou nádherný a vydařený závod. Udělal jsem si osobní rekord, jsem rád, že začíná devítkou,“ říkal tehdy Šebrle.

Ze zlatých medailí měl tenkrát jedinou z velké akce, ale kariéru končil s osmi zlaty z nejrůznějších šampionátů. A také jedním olympijským. V Sydney ho ještě sporně porazil Estonec Erki Nool, ale v Aténách v roce 2004 už náročný závod ovládl.

„Jsem šťastný, to se nedá s ničím srovnat. Usoudil jsem, že jsem unavený, tak jsem si lehnul, ale štěstí z vítězného závodu bylo daleko větší, proto jsem vstal a slavil,“ křepčil Šebrle a radoval se svými blízkými.

Nebyl to poslední úspěch Šebrleho jako desetibojaře, dlouhou kariéru ukončil teprve loni. V Dukle to dotáhl na majora, s manželkou Evou vychovává dvě děti a místo atletiky se mu letos povedlo stát se golfovým profesionálem.

Navíc pracuje i na tom, aby mu to šlo jako moderátorovi televizních zpráv.

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme