Šestá etapa Rallye Dakar byla kvůli špatnému počasí zrušena

Dnešní šestá etapa Rallye Dakar byla kvůli nepříznivému počasí zrušena. Účastníci 39. ročníku slavné soutěže tak nyní budou mít dva dny volna, na neděli byl totiž naplánován jediný nezávodní den rallye.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šestá etapa byla zrušena

Šestá etapa byla zrušena | Foto: Ricardo Moraes | Zdroj: ČTK

„Rozhodli jsme se etapu zrušit. Udělali jsme řadu pokusů, aby se odjela alespoň část rychlostní zkoušky, ale není to možné,“ uvedl sportovní ředitel rallye Marc Coma. Jezdce a týmy tak dnes čeká přesun po silnici do bolivijské metropole La Pazu, centra odpočinkového dnu.

Se špatným počasím závodníci bojovali již v pátek, kdy byla zrušena druhá část etapy. A problémy měli i v cíli. „Celý bivak je 10 centimetrů pod vodou, stejně jako jsou zaplaveny části trati,“ uvedl automobilový jezdec Martin Prokop na sociální síti.

„Už ve čtvrtek jsem slyšel, že je to šílené a že je to nejhorší bivak všech dob. Lidi z toho byli nervózní. A v pátek to bylo o tisíc procent horší. Je to jedno velké jezero a já obdivuji kluky, že makají a zajímá je jen auto,“ ocenil Prokop, který je průběžně šestnáctý, práci svých mechaniků.

Pátá etapa Rallye Dakar byla kvůli počasí zkrácena. Kamionista Macík zajel čtvrtý čas

Číst článek

Motocyklista Ondřej Klymčiw již večer avizoval, že jezdci v sobotu nechtějí závodit. „Mezi jezdci se hovoří o tom, že pokud nebude etapa zrušena, tak nenastoupí na start. Opravdu je to o život,“ napsali na facebooku zástupci jezdce, jenž je průběžně patnáctý.

Na špatné podmínky narazily i posádky kamionů. V pátek čtvrtý Martin Macík mladší přiznal, že se do bivaku ani nedostal. „Závodníci se museli otáčet na místní komunikaci, kde zapadávali snad úplně všichni. Provizorně se spí na dálnici, která vede před původním kempem,“ uvedl tým Big Shock Racing ve zprávě.

V závodě již nepokračuje Tomáš Kubiena na čtyřkolce, stejně jako posádka kamionu Tatra Karla Trněného, která přitom jela jako takzvaná ostrá asistence Prokopa a týmu Buggyra Racing. „Ani tým MRG netuší, co se mu přihodilo. Tomáš pouze poslal zprávu, že letí z Uyuni do Oruro a dnes by měl dorazit do bivaku,“ napsali zástupci týmu Moto Racing Group, za který Kubiena startoval.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme