Šimůnek ml.: Tatínkův Memoriál je pro mě něco speciálního

Souboj nejlepších cyklokrosařů světa, Zdeňka Štybara a Belgičana Nielse Alberta, nabídne dnes v Táboře Memoriál Radomíra Šimůnka. Pojede ale také Radomír Šimůnek mladší. Hlavní závod elitní kategorie začne ve 14 hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Štybar v čele MS v cyklokrosu 2010.

Zdeněk Štybar v čele MS v cyklokrosu 2010. | Foto: Tomáš Adamec

Hlavním protagonistou závodu první kategorie kalendáře Mezinárodní cyklistické unie pochopitelně bude Radomír Šimůnek mladší, syn čtyřnásobného světového šampióna, na jehož počest se v Táboře také jede.

Šimůnkovi nevyšel nedělní závod Světového poháru v Plzni, který vzdal. Na Memoriálu tatínka, který ve věku osmačtyřiceti let v létě cyklokrosový svět opustil, ovšem bude chtít uspět.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šimůnek ml.: Tatínkův Memoriál je pro mě něco speciálního

„Samozřejmě budu mít velkou motivaci, je to pro mě něco speciálního. Nevím, co to se mnou udělá před závodem. Je to obrovsky těžké, když se člověku nic nepovede. Ta smůla, která ho potkala v srpnu, tak ta mě potkává ještě teď na závodech. Je to obrovský nápor na hlavu a s tím se teď musí člověk popasovat,“ konstatoval Radomír Šimůnek mladší.

Pokračovatel slavného cyklokrosového rodu by v Táboře nerad chyběl na stupních vítězů. „Já nastupuji do každého závodu, i když tento bude jinak speciální, stoprocentně připravený a snažím se podat co nejlepší výkon. Když člověk jede na této hraně, pak mu stačí jen malinká kapka něčeho špatného a člověk úplně zhasne.“

Kdo určitě nepohasíná, to je mistr světa Zdeněk Štybar. Zatím v terénu letos marně čeká na svého přemožitele. Je vůbec k poražení?

„Vypadá to, že asi není. Ale taťulda mi vždycky říkal, že každý je z masa a kostí, každý se dá porazit. Ale Zdenda má teď formu a tu předvádí, nosí ten dres právem. Buď mu přáno, ať mu to vydrží co nejdéle,“ složil poklonu Zdeňku Štybarovi Radomír Šimůnek.

Spolu s dvojicí českých reprezentantů bude k největším favoritům závodu patřit Belgičan Niels Albert.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme