Skifař Ondřej Synek si pochvaluje dějiště MS, ale formu nechce odhadovat

Letošní sezona zatím není pro skifaře Ondřeje Synka rozhodně ideální. Všechno ale může změnit začínajícím mistrovství světa na francouzském jezeře Aiguebelette, které je zároveň olympijskou kvalifikací. Jestli se vrátil do své obvyklé formy, ale nechce zatím Synek odhadovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek

Ondřej Synek | Foto: Filip Jandourek

„Nevím, to poznáme až po čtvrtfinálové rozjížďce. Uvidíme, jestli jsem zvládl závěrečnou přípravu a zlepšil formu. Věřím, že jo, protože poslední tři týdny se mi jezdilo super,“ dodávají Ondřeji Synkovi poslední tréninky sebedůvěru.

Na každého profesionálního sportovce navíc někdy přijde útlum, a moc dobře to ví i současný šéftrenér reprezentace Václav Chalupa, sám bývalý vynikající skifař.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skifař Ondřej Synek je v dějšti mistrovství světa spokojený, ale formě nechce odhadovat.

„Jak člověk stárne, tak mu přibývá starostí a potřebuje mnohem více času na regeneraci a to všechno se v těle a v hlavě kumuluje.“

Pokud si někdo s takovou situací neporadí, většinou ho složí. Ondřej Synek je ale psychicky silný, a dokazuje to celou svoji úspěšnou kariéru.

„Za posledních 11 let, co jezdím na skifu, je to druhá sezona, kdy se mi nedařilo a pak jsem medaili na mistrovství světa měl. Tak snad se to povede,“ věří Synek.

První zahřívací test čeká trojnásobného mistra světa na jezeře Aiguebelette zítra v rozjížďce, a nastoupí do ní v dobrém rozpoložení.

„V náladě docela dobré, jediné, trošku mě vadí teplo, protože je tady 32 stupňů. Ale od pondělí by se to mělo umoudřit. Mělo by být nějakých dvacet a to je na veslování příjemnější. Jezero je pěkný, všechno je pěkně připravený, žádný zmatek, všechno funguje,“ spokojeně popisoval po tréninku Ondřej Synek.

 

Mirko Vasić, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme