Skifař Ondřej Synek ukázal svoji sílu v nejdůležitějším závodě roku

Podruhé v kariéře porazil Ondřej Synek ve finále mistrovství světa legendárního Mahé Drysdalea. Novozélandaň dlouhé roky ovládal velké skifařské závody, ani on ale věk nezastaví. A tak možná přichází čas českého reprezentanta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skifař Ondřej Synek vybojoval v Amsterdamu potřetí titul mistra světa

Skifař Ondřej Synek vybojoval v Amsterdamu potřetí titul mistra světa | Zdroj: ČTK

„Uvidíme, nechme se překvapit. Udělám pro to všechno,“ říkal Synek v Amsterdamu po zisku třetího titulu mistra světa.

Ze zlata se teď navíc raduje druhý rok po sobě. A i když v sezoně s pětatřicetiletým Drysdalem prohrával, v nejdůležitějším závodě roku ukázal svoji sílu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jestli přichází čas Ondřeje Synka, zjišťoval Mirko Vasić

„Mám předtuchu, že rok 2015 by mohl být rokem Ondry Synka. Stejně tak olympiáda v Riu,“ nabízí svůj věštecký pohled do blízké budoucnosti šéftrenér české reprezentace Přemysl Panuška.

Triumfem teď v Nizozemsku se posunul Synek na pozici skifařské jedničky, dodal si ještě víc sebedůvěry a asi získal nad soupeři i psychickou převahu.

„Ještě to ale neznamená, že nevstanou noví bojovníci. Třeba Kubánec (Fournier Rodriguez) je ještě mladší než Ondra. Nicméně pro psychiku je to určitě povzbuzení, ale nedá se předpovídat, co bude v příští sezoně,“ zůstává předseda Českého veslařského svazu Dušan Macháček radši opatrný s velkými prohlášeními o vývoji v dalších letech.

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme