Skifaře Knapkovou a Synka čeká čtvrtfinále MS. Musí se poprat s bočním větrem a vlnami

Úspěšní čeští skifaři se chtějí o další kousek přiblížit medaili z mistrovství světa a také kvalifikaci na olympijské hry 2016. Odpoledne na jezeře Aiguebelette nastoupí do čtvrtfinále mezi ženami úřadující olympijská vítězka Mirka Knapková, mezi muži pak trojnásobný světový šampion Ondřej Synek. Problém může přinést zhoršené počasí, může foukat boční vítr a dělat na hladině nepříjemné vlny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek a Mirka Knapková na veslařském mistrovství světa ve Francii

Ondřej Synek a Mirka Knapková na veslařském mistrovství světa ve Francii | Zdroj: ČTK

„Jak člověk jednou zaváhá, může chytit kraba, hlavně v takovýchto vlnách, zastaví se a je po závodě,“ vysvětluje Ondřej Synek.

Rozhodně prý dnes nic nepodcení, i když čtvrtfinále je pro něj většinou jen další příprava na rozhodující jízdy. Problémy by ale na jezeře Aiguebelette mohly dělat boční vítr a vlny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skifaři Knapková a Synek pojedou o postup do semifinále mistrovství světa. Synek varuje před bočním větrem a vlnami

„Už jsme to zažili loni při světovém poháru. První kilometr vždycky fouká zboku, vlny jsou docela velké, blbě se v tom jede. Výhoda je, že to mají všichni úplně stejné už od startu. Takže problém to může být pro toho, kdo v tom neumí nebo kdo zaváhá a udělá nějakou chybu. To se může stát komukoli,“ popisuje Synek.

Nepříznivou situaci na trati zažila včera při opravné jízdě i dvojka bez kormidelníka mužů lehkých vah Jan Hájek a Michael Humpolec.

„Ten první kilometr byl hodně vlnitý, hodně foukalo po ránu. Takže to bylo jasné, že do toho kiláku bylo důležité se nějak dostat, boj o život, udržet nějakou pozici a pak to bude zase start nanovo," popisoval Jan Hájek. Byl z toho ale postup do semifinále.

Mezi dvanácti nejlepšími skifařkami by neměla chybět Mirka Knapková. Z loňska má ale nepříjemnou vzpomínku. V Amsterdamu se jí i kvůli počasí čtvrtfinále úplně nepovedlo, doplatila na to nasazením do nepříznivé dráhy v semifinále, a pak po dlouhé době nejela o medaile.

„Samozřejmě zase bude záležet na počasí. Ono může tím pořadím zamíchat, protože někdo to technicky zvládne lépe, někdo hůř. Není to potom jen o tom fyzickém, ale o schopnosti nějak dobře zajet,“ vysvětluje.

Mirku Knapkovou čeká čtvrtfinále krátce před druhou hodinou, Ondřej Synek se vydá na trať o dvacet minut dříve.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme