Skifaře Synka a Knapkovou čeká boj o finále MS

První česká loď už má jistý start ve finále veslařského mistrovství světa na Novém Zélandu. Postup do bojů o medaile si zajistily sestry Jitka a Lenka Antošovy na dvojskifu díky druhé příčce v opravné jízdě. Krátce po dnešní půlnoci našeho času ale čeká boj o finále hlavní dvě hvězdy české výpravy i celého šampionátu, skifaře Ondřeje Synka a Mirku Knapkovou. Přímo na Novém Zélandu natáčel exkluzivně redaktor Mladé fronty Dnes Petr Čermák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skifař Ondřej Synek

Skifař Ondřej Synek | Zdroj: ČTK

Nečekejte však od českých skifařů v této fázi šampionátu žádné galapředstavení, jakkoli by ho čeští i novozélandští fanoušci mohli vyhlížet. Obě česká esa totiž už v semifinále narazí na své největší soky, Synek na domácího fantoma Drysdalea a Knapková na běloruskou mašinu Karstenovou.

V obou případech se protivníci českých skifařů chystají zaútočit už na pátý světový titul v řadě, přesto oba Češi shodně pár hodin před startem pro Radiožurnál přiznali, že se v semifinále do žádných vyčerpávajících bitev ani k zastrašování soupeřů superrychlými časy nechystají.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skifaři Ondřej Synek a Mirka Knapková exkluzivně pro Radiožurnál z MS na Novém Zélandu

"Hlavní je se do finále dostat a je mi celkem jedno, jestli to bude z prvního nebo druhého místa. Pokud by to znamenalo ušetření sil na sobotní finále, tak proč nebýt druhý. O medaile půjde až v sobotu," říká Synek.

"Vzhledem k tomu, že postupují první tři, tak asi budu chtít ušetřit co nejvíce sil na finále. Nebudu se snažit vyhrát za každou cenu, nebo porazit Bělorusku zrovna v semifinále," shodla se se svým reprezentačním kolegou Mirka Knapková.

Takže, jak by mohly vypadat vyhlídky v samotném finále? Tuto debatu Ondřej Synek před startem semifinále, dokud nemá postup jistý, rázně zamítl:

"Stačí jeden špatný záběr, jedno nepovedené tempo a všechno je jinak. 'Přesmahnou' nás soupeři a do to finále se ani nemusíme podívat. Takže radši nebudeme předbíhat," je opatrný Synek.

Synek si pochvaluje dráhu

Přesto mnohé už před startem semifinále nasvědčuje, že by to na Novém Zélandu opravdu mohl být šampionát českých skifařských hvězd. I přes nucený odklad kvůli vichřici se Synkovi i Knapkové náramně povedly rozjížďky, takže nemuseli do opravných jízd.

Knapkové se podařil nejrychlejší start z celého startovního pole, až ji trenér musel krotit, Synek se rovnou blýskl suverénně nejrychlejším časem ze všech. A ještě jim vyhovuje novozélandská dráha.

"Dráha se mi líbí moc. Je to tady podobné jako na Slapech, takové přírodní. Jedinou komplikací může být počasí. Když je tady silný vítr, dělají se velké vlny. Ale všichni to mají stejné, nikdo není schovaný pod břehem a není tak ve výhodě," říká letos neporažený suverén sezóny Ondřej Synek.

Alena Benešová, Petr Čermák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme