Skifaři se připravují na olympiádu. Podřizuju tomu všechno, přiznává Synek

Medaile z velkých akcí jsou od českých skifařů několik let prakticky jistotou. A Ondřej Synek s Mirkou Topinkovou Knapkovou by rádi další přivezli i z mistrovství Evropy veslařů. V Brandenburgu zvládli vítězně rozjížďky a postoupili do semifinále. I tyto závody jsou pro ně ale hlavně přípravou na srpnové olympijské hry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek

Ondřej Synek | Foto: Filip Jandourek

„Já se ani nechci oprostit od olympiády, protože pro nás je to nejdůležitější závod jednou za čtyři roky. Je to prestiž, sportovec se musí kvalifikovat, takže prochází tím procesem už rok nebo dva dopředu,“ koncentruje se obhájkyně olympijského zlata Mirka Topinková Knapková hlavně na vrchol sezony.

Na Rio myslí už dlouho. To Ondřej Synek se nechce stresovat tlakem, který na něj bude, protože vyhrál v meziolympijském období všechna tři mistrovství světa, a tak alespoň navenek na sobě nedává očekávání znát.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zatímco skifař Ondřej Synek se snaží od blížící se olympiády oprostit, Mirka Topinková Knapková na ni myslí. V Brandenburgu s nimi mluvil redaktor Mirko Vasić

„Jsem od toho úplně totálně oproštěný. Vůbec na olympiádu nemyslím a ani to tak po těch letech neprožívám. Teď pojedu na čtvrtou olympiádu a nechává mě to klidným. Myslím si, že to přijde až tak čtrnáct dní předtím, že už se to blíží,“ říká Synek.

Kvůli olympijským hrám ale elitní skifař omezil hodně okolních aktivit a nehledá zbytečné odreagování. „Podřizuju olympiádě všechno. Letos jsem se rozhodl, že nebudu závodit na kole a tak. Snažím se jen veslovat a vyhýbat se rizikům,“ přiznává skifař.

Zranit se nechce ani Topinková Knapková, povinností mimo veslování má ale dost. „Já chodím do školy, takže si najdu čas na ni, na manžela, občas doma uklidím, zasázím truhlíky a něco uvařím,“ popisuje svůj relaxační nesportovní program skifařská olympijská vítězka z Londýna. Teď chce ale stejně jako Synek uspět na mistrovství Evropy.

Mirko Vasić, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme