Skifařka Knapková postoupila na ME přímo do finále. Na jezero se ale vydá i ve volnu, bude fandit

Na rozdíl od většiny ostatních posádek odjede Mirka Knapková na veslařském mistrovství Evropy jen dvě jízdy. Do soutěže skifařek se totiž přihlásilo pouze jedenáct závodnic. A protože obhájkyně zlata vyhrála rozjížďku, může se rovnou chystat na nedělní finále

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mirka Knapková má v Poznani důvod k dobré náladě. Vyhrála rozjížďku a postoupila přímo do finále

Mirka Knapková má v Poznani důvod k dobré náladě. Vyhrála rozjížďku a postoupila přímo do finále | Zdroj: ČTK

„Zažívám to poprvé. Uvidíme, jak mi to bude vyhovovat. Jsem ráda, že si odpočinu. Motivovalo mě, že znám předpověď, která má být v sobotu hrozná. Má foukat strašný vítr,“ upozorňovala Mirka Knapková.

S větrem tedy v závodním tempu zápasit na jezeře Malta v sobotu nebude. Nečekaně má v Poznani volnější den bez semifinále, a i když na vodu půjde, bude mít čas i na další věci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skyfařka Mirka Knapková řeší, co s netradičním dnem volna před finálovou jízdou na ME

„Budu fandit ostatním, něco si přečtu. Možná vstanu… No, nevím, jestli vstanu později, když budu muset na trénink,“ smála se.

Olympijská vítězka může vyrazit na kole do přilehlého lesoparku, do města se nechystá. Návštěvu historického centra Poznaně si totiž naplánovala až po závodech.

„Nechám to na pondělek, odlétám až večer. Bydlíme celkem v centru, budu to mít kousek. Jezdíme autobusem a vidíme, jak se v Poznani hodně buduje a staví, je to hezké,“ říkala Mirka Knapková. Nyní se ale hlavně koncentruje na závody a zisk titulu mistryně Evropy.

Mirko Vasić, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme