Snowboardistka Samková vyhrála anketu Armádní sportovec roku 2014

Anketu Armádní sportovec roku letos ovládla olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková. Zcela dle předpokladů trumfla svým zlatem i dva tituly mistra světa kanoisty Josefa Dostála a světový a evropský triumf veslaře Ondřeje Synka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Při slavnostním vyhlášení si tak stoupla právě mezi dva skoro dvoumetrové svalovce Ondřeje Synka a Josefa Dostála.

„To bylo docela vtipný. Kluky mám ráda, ale připadala jsem si jako lilipután. I když nejsem úplně nejmenší, tak jsem si mezi nimi fakt připadala jako prcek,“ brala všechno s typickým humorem Eva Samková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková vyhrála anketu Armádní sportovec roku 2014

Po olympijském triumfu byla v jednom kole a navíc přišlo zranění kotníku, které se při návratu na svahy obnovilo. Teď už vypadá všechno v pořádku a příprava na novou sezonu tak probíhá podle předpokladů.

„Kotník drží a doufám, že bude držet dál. Ježdění v trati bylo také v pohodě, ale ještě jsem neskákala. To zkusíme až po neděli. Mám nové pevnější boty, tak by to mělo být dobrý,“ vyhlíží tréninkový dril Eva Samková.

Dalšího karambolu, který by mohl zbrzdit sezonu, už se úřadující olympijská vítězka nebojí, i když na začátku přípravy byla opatrnější.

„Snažím se více poslouchat tělo, abych předešla případnému dalšímu zranění. Nemám problémy jenom s kotníkem, ale i s vypadávajícími rameny. Takže musím pracovat na všem a doufat, že to pak vydrží. Nesmím dělat zbytečné kraviny,“ dodala s úsměvem Eva Samková.

Anketa Armádní sportovec roku 2014:

1. Samková (snowboarding) 1187 b., 2. Synek (veslování) 950, 3. Dostál (rychlostní kanoistika) 671, 4. Maslák (atletika) 670, 5. Špotáková (atletika) 663, 6. Kulhavý (horská kola) 520, 7. Pančochová (snowboarding) 320, 8. Bank (sjezdové lyžování) 299, 9. Fuksa (rychlostní kanoistika) 272, 10. Jiroušek (parašutismus) 232.

Týmy: 1. Havel, Trefil, Dostál, Štěrba (rychlostní kanoistika) 1151, 2. Jiroušek, Gečnuk, Vedmoch, Šorf, Tábor (parašutismus) 869, 3. Bláha, Hačecký (cyklistika) 305.
Trenér: 1. Jelínek (snowboarding) 400, 2. Železný (atletika) 170, 3. Doleček (veslování) 150.
Junior: 1. Janošek (dráhová cyklistika) 470.
Do 23 let: 1. Fuksa (rychlostní kanoistika) 870.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme