Soupeři na Čechy čekali u letadla, ME basketbalistů se přesunulo do Francie

Cesta z lotyšské Rigy do Lille trvá autem až 21 hodin. Týmy postupující do osmifinále evropského šampionátu basketbalistů ale využily letadlo a dorazily na sever Francie dnes ráno. V neděli je čeká osmifinále proti Chorvatsku.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přímo z posledního zápasu ve skupině se basketbalová reprezentace přesunula do letadla

Přímo z posledního zápasu ve skupině se basketbalová reprezentace přesunula do letadla | Zdroj: ČTK

Jen těsně poté, co dozněly v Aréně Riga po výhře nad Českem oslavné litevské chorály, vypravili se basketbalisté na letiště v Rize, kde je čekal speciální charterový let.

Spolupořadatelství čtyř zemí sebou nese jistá úskalí a tak Mezinárodní basketbalová federace myslela dopředu a pro všechny postupující ze skupin připravila speciální let přímo do francouzského Lille.

Přehrát

00:00 / 00:00

Součástí basketbalového ME je i přesun z Rigy do francouzského Lille, s českým týmem ho absolvoval reportér ČRo Michal Jurman

„Jsme za to rádi. Samozřejmě je to komplikované cestování hned po těžkém zápase, ale z Barcy jsem zvyklý, že charterem je to pohodlnější. Je to velká pomoc,“ liboval si po těžké a trochu smolné porážce od Litvy rozehrávač Barcelony Tomáš Satoranský.

Utkání dospělo až do prodloužení a tak postupující Belgičané a Lotyši museli na večerní soupeře a také postupující do Francie na letišti čekat.

„Po takovémhle pozdním zápase mám problém usínat. Po takhle těžkém zápase je to těžké. Máme připravený let, vezmou nám tašky a není žádné odbavování. Kdyby to takhle šlo pokaždé, tak si můžeme jen pískat,“ říká nymburský Vojtěch Hruban.

Po pěti zápasech v šesti dnech ale snad nebylo do zpěvu ani jemu. Prioritním úkolem po přesunu do Francie je totiž nyní nabrat rychle síly. Ve prospěch českého týmu hraje po porážce s Litvou alespoň fakt, že jako třetí tým základní skupiny D, bude hrát osmifinále ne v sobotu, ale až o den později.

„Hráli jsme těžké a dlouhé utkání s prodloužením. Musíme se snažit nabrat co nejvíc sil na osmifinále, kde všechno začíná znova,“ vyhlíží už nyní Satoranský nedělní poledne, kdy budou Češi bojovat proti Chorvatsku o historický úspěch českého basketbalu.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme