SP v Troji vyhrála německá kajakářka Funková. Vojtová i přes čistou jízdu skončila čtvrtá

Nejrychlejší kajakářkou Světového poháru ve vodním slalomu byla v pražské Troji Němka Ricarda Funková i se šesti trestnými sekundami. Druhá byla Brazilka Ana Satilová a třetí Slovinka Eva Terceljová. Z českých závodnic se nejlépe umístila Veronika Vojtová, která skončila těsně pod stupni vítězů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězka závodu Němka Ricarda Funková

Vítězka závodu Němka Ricarda Funková | Zdroj: ČTK

Šestadvacetiletá Veronika Vojtová včera vyhrála kajak cross. Dnes sice zajela čistou jízdu, ale oproti dopoledne se ve finále zhoršila o dvě a půl vteřiny. Na třetí pozici se držela až do jízdy poslední německé závodnice, která ji odsunula od medailové příčky.

„Musím se přiznat, že jsem byla hodně překvapená, že jsem se dostala do finále. Byla tam hrozně krátká pauza a byla jsem úplně mrtvá. Sjela jsem to čistě, dopustila jsem se dvou velkých chyb, což mě asi stálo podium,“ komentovala pro Českou televizi Vojtová. Přiznala, že ji výsledek trochu mrzí, ale dodala: „Zároveň je to ale můj nejlepší výsledek na Světových pohárech.“

Kateřině Kudějové se závod úplně nepovedl, jelikož si připsala šťouch hned na první brance, což se moc nestává. Dále se musela vracet do jedné povodné brány a nakonec obsadila šestou příčku.

„Já jsem z toho byla hrozně nadšená fanoušci a ta atmosféra, možná bych i řekla, že to bylo lepší než na olympiádě, protože ti lidé jsou přímo u vody a je to fakt úžasné,“ hodnotila závod Kudějová v rozhovoru pro Českou televizi.

Nejhůř z českých reprezentantek dopadla Karolína Galušková, která minula sedmou branku a přidala ještě šest doteků.

„Nejsem zklamaná, jsem ráda, že jsem byla ve finále. Když jsem minula tu branku, tak už jsem rozdávala úsměvy, ale snažila jsem se jet kvůli divákům,“ uvedla Galušková.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme