Srovnatelně špatní, hodnotil Prskavec svůj a Krpálkův hokejový um

V Česku po letech zamrzly na delší dobu rybníky a využívají toho nejen hokejoví nadšenci, ale třeba i čeští medailisté z letních olympijských her. Judista Lukáš Krpálek pozval na rybník vodního slalomáře Jiřího Prskavce, kterého nazul do bruslí po tetě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec

Jiří Prskavec | Zdroj: Reuters

„Oni mají za barákem rybník a právě nadhodil, že bychom si mohli jít zabruslit. Říkám hmm, super nápad, ale tvoje boty mi budou asi trochu velké. Ale on říkal: Ne, já tady mám po tetě, tak ti je půjčím. Tak jsme vyrazili, brusle mi byly o číslo menší, ještě krasobruslařské dámské, bylo to úplně pekelné,“ směje se Jiří Prskavec.

Z dob, kdy žil v Kanadě, je na led zvyklý. Ale přece jen hokej - to je pro něj novinka. Místo pádla ve vodě teď bojoval s hokejkou na ledě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jejich hlavním sportovním revírem je voda a žíněnka. Tentokrát se ale olympijští medailisté nazuli do bruslí

„Chvilku jsme hráli hokej, docela mě to bavilo. Přiznám se, že to byla moje úplně první zkušenost s hokejem, byla to sranda.“

Prskavec by na žíněnce s Krpálkem neměl žádnou šanci, judista by se zase do lodi vodního slalomáře sotva poskládal. A tak může být hokej na rybníku dobrým místem, kde porovnat síly a zjistit, kdo je lepší.

„Bruslil jsem asi po sedmi letech, takže to také nebylo úplně stabilní. Myslím, že kdybychom hráli normální hokej, tak nemám proti Lukášovi šanci, protože kdyby mi dal bodyček, tak já asi letím, ale jinak si myslím, že jsme byli srovnatelně špatní.“

Věčně usměvavý Jiří Prskavec se ale hry do těla od Lukáše Krpálka moc bát nemusí. Svědčí o tom i krátké video, kterým se v uvozovkách pochlubil Krpálek. Je na něm jeho pád na led a za ním patrný Prskavec v bruslích po tetě.

František Kuna, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme