Start v Německu, dvakrát do Alp. Tour de France 2017 bude drsná, ví obhájce Froome

Vrchol příští cyklistické sezony je jasný. Opět jím bude Tour de France. A závodníci už vědí, na jakých silnicích a hlavně na kterých kopcích stráví vlastně celý příští červenec. Peloton projede všech pět hlavních pohoří Francie, to se stalo naposledy v roce 1992.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brit Chris Froome ovládl 103. ročník Tour de France

Brit Chris Froome ovládl 103. ročník Tour de France | Zdroj: Reuters

„Trať bude drsná, hodně drsná. Určitě to bude závod pro vrchaře. Je tam málo kilometrů v časovkách, ale i to je část závodu a musím se s tím vyrovnat. Hlavně se ale musím v tréninku zaměřit na to, abych byl co nejlepší v horách,“ říká Chris Froome.

Při sledování právě představené trati se obhájce vítězství snažil o poker face, což se mu dařilo o něco lépe než jeho zjevně vyděšeným soupeřům.

Tour de France měla kdysi slogan: „Tous fous du Tour“, tedy v překladu „všichni zbláznění do Tour“. Letos se dá v nadsázce říct, že její trať blázni projektovali. Cesta z Düsseldorfu přes Belgii a Lucembursko je ještě normální, ale pak to přijde.

Tour 2017 vede přes každé pohoří, co ve Francii je, přes prudké, ale i dlouhé a extrémně náročné kopce. Cyklisté projedou Francii křížem krážem s tím, že do Alp se cyklisté vydají hned dvakrát. Tam se bude rozhodovat.

V jedné z etap účastníci nastoupají kolem 4600 výškových metrů, v posledním týdnu je čeká výjezd i přes Col de la Croix de Fer Telegraphe na dlouho vynechávaný, ale 2642 metry vysoký Galibier. A hned o den později se končí na 2360 metrů vysokém Izoardu.

Hlavně pro doprovodné týmy budou výživné dva transfery. Ten poslední bude 800 kilometrů do Paříže po časovce v Marseille.

Voici le parcours officiel du @LeTour 2017 / Here is the #TDF2017 official route  #TDF2017 pic.twitter.com/IiwE9zcBUc

— Le Tour de France (@LeTour) 18. října 2016

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme