Startuje basketbalová liga žen. Češky se můžou ukázat před domácím mistrovstvím Evropy

Dvanáct ženských basketbalových týmů dokončuje přípravu a chystá se na další ročník nejvyšší české soutěže. Ta začne ve středu v půl šesté večer duelem mezi týmy KP Brno a Nymburkem, který v uplynulé sezoně dokázal jako jediný potrápit několik let suverénní USK Praha.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Problémy s míči podle basketbalistů zápas se Srby nijak neovlivní

Problémy s míči podle basketbalistů zápas se Srby nijak neovlivní | Zdroj: Reuters

Potrápit je ale možná dost silné slovo, protože ve finálové sérii byl nejvyšší rozdíl ve skóre 25 bodů.

V nové sezoně by měly být souboje všech týmů s USK o něco vyrovnanější. Čtvrtý celek Euroligy a její předposlední vítěz totiž na domácí soutěž pošetří opory. Více prostoru tak dostanou jejich mladší, především české kolegyně.

Přehrát

00:00 / 00:00

V nové sezoně by měly být souboje všech týmů s USK Praha vyrovnanější, hráčky se budou chtít na domácích palubovkách ukázat

A nejen ty se možná vyhrají tak, že se v červnu dostanou na domácí evropský šampionát. „Jako v jednom z mála sportů většina reprezentantek hraje v české lize, takže se budou chtít ukázat a v lize podávat maximální výkony. Tady jsou totiž nejvíc vidět,“ říká Daniel Kurucz, guvernér soutěže.

Kurucz je zároveň trenérem basketbalistek Nymburka. Do ligy se vrátily reprezentantky Kateřina Hindráková, která opět oblékne dres Trutnova, či Tereza Pecková. Ta posílila tým KP Brno, jenž by měl být mezi třemi vyvolenými v evropských soutěžích.

„Rozhodně věřím, že KP Brno postoupí do EuroCupu a vedle USK Praha v Eurolize a Nymburku v EuroCupu budeme mít dalšího zástupce. Hráčkám to přináší mnoho. Setkají se s daleko tvrdším, ostřejším a agresivnějším basketbalem,“ dodal Kurucz.

Štěpán Pokorný, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme