Startuje legendární Tour de France a prosadit by se měli i čeští cyklisté

Tour de France je sama o sobě nejslavnějším a nejsledovanějším závodem světa. A její 102. ročník, který startuje dnes časovkou v nizozemském Utrechtu, slibuje mimořádně atraktivní podívanou. Vyrovnanými favority, krásnou tratí a pro Čechy i historickým počtem čtyř závodníků v pelotonu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítěz Tour de France Alberto Contador

Vítěz Tour de France Alberto Contador | Foto: Ľubica Zlochová

A čeští cyklisté rozhodně nebudou na Tour jen do počtu. Jan Bárta z týmu Bora by mohl být hodně vidět v popředí výsledků už v dnešní časovce na necelý 14 kilometrů.

Roman Kreuziger se může vytáhnout s Albertem Contadorem, kterému má pomoci přidat k triumfu na Giru i ten z Tour.

Přehrát

00:00 / 00:00

Startuje legendární cyklistický závod Tour de France. Ve 102. ročníku by měli být hodně vidět i čeští závodníci Jan Bárta, Leopold König, Roman Kreuziger a Zdeněk Štybar.

„Cílem je žlutý dres pro Alberta, pokusíme se o double, ale nebude to vůbec jednoduché. Je tady spousta soupeřů ve velmi dobré kondici, ale máme vyrovnaný tým,“ prozradil Kreuziger.

Veledůležitý úkol hlavního pomocníka jednoho z největších soupeřů - Chrise Frooma - má i Leopold König v týmu Sky. A ten bez obalu přiznává, že jako záložní variantou tentokrát nebude.

„Po tak těžkém Giru nejsem připravený dělat plán B nebo plán C,“ potvrzuje König.

A co když Froome třeba spadne,nebo se zraní, podobně jako loni? Pro české fanoušky by Tour mohla být ještě zajímavější.

Trasa cyklistického závodu Tour de France 2015 | Foto: Český rozhlas

„Potom se budeme soustředit na úplně jiné cíle a ne na celkové vítězství. Bude tam hodně příležitostí vyhrát etapu,“ upřesnil König.

A právě to by se mohlo podařit třeba bývalému cyklokrosaři Zdeňku Štybarovi ve čtvrté etapě, která z části vede po jeho oblíbených dlážděných úsecích v severní Francii.

„Určitě bych se tam rád o něco pokusil, ale není to jediná etapa, která by mi měla sedět,“ říká jediný český nováček mezi cyklisty na Tour.

Tomáš Kohout, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme