Štěpánek oslavil 37 let a těší se do Ria: Když obléknu lvíčka, všechno je jinak

Tenista Radek Štěpánek má nového deblového spoluhráče a s ním také velké plány. Po vyřešení zdravotních problémů se chce vrátit do vrcholového tenisu a vzhlíží také k olympijským hrám v Riu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek sfoukl svíčky na narozeninovém dortu na první pokus

Radek Štěpánek sfoukl svíčky na narozeninovém dortu na první pokus | Zdroj: ČTK

Ke svým 37. narozeninám Radek Štěpánek dostal vedle dortu i přání pevného zdraví, které mu v posledních sezonách chybělo. Ale teď už je nějakou dobu daviscupový reprezentant zase mezi zdravými sportovci a v den narozenin také přichází s některými novinkami.

Svíčky na dortu, který přebíral na kurtech pražské Sparty, dokázal sfouknout na jeden pokus a dech mu snad nedojde ani v roce 2016, který bude olympijský a hodně náročný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Narozeninovou oslavu Radka Štěpánka navštívil i reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Hrát olympijské hry pro mě bude obrovská čest a svátek. Budu se na to snažit připravit co nejlíp. Když obléknu lvíčka, je všechno jinak,“ ví Radek Štěpánek při vzpomínce na své daviscupové úspěchy.

Na hrách v Riu by měl Radek Štěpánek bojovat v deblu s Tomášem Berdychem, se kterým nastoupí i v prvním kole Davisova poháru v německém Hannoveru, ale jinak bude mít na ostatních turnajích v sezoně jiného spoluhráče, a to úplně nového.

Český tenista vytvoří pár se čtyřnásobným grandslamovým šampionem z mužské čtyřhry, 43letým levorukým Kanaďanem Danielem Nestorem. „Doufám, že nám to bude klapat, jeho zkušenosti jsou obrovské. A v deblu je obrovská výhoda, když hrají levák s pravákem. Dost si od toho slibuji.“

 

Diky za sladkou narozeninovou gratulaci od TK Sparta Praha.

Posted by Radek Stepanek on 27. listopad 2015

Čerstvě 37letý tenista má stále také singlové cíle, i když s jejich dobýváním to může být o poznání složitější. Ještě na začátku roku v australském Brisbane naposledy využije chráněný žebříček, ale v tom skutečném šel kvůli zdravotním komplikacím v posledních letech český hráč přece jen dost dolů.

Pokud Štěpánek někde nedostane od pořadatelů divokou kartu, bude se na velkých turnajích prodírat kvalifikací, což na prvním grandslamu sezony v Melbourne zažije po hodně dlouhé době.

„Když jsem začínal a dostával jsem se do singlu v roce 2002, desetkrát jsem se kvalifikoval. To je rekord, který mi ještě nikdo nesebral.“

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme