Stolní tenisté chtějí na ME družstev překvapit, ženy obhajují bronz

České stolní tenistky se pokusí obhájit třetí místo z loňského mistrovství Evropy družstev. Dnes odpoledne odletěly společně se svými mužskými kolegy na šampionát do Portugalska, který začne ve středu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Součástí ženského týmu bude i Renáta Štrbíková

Součástí ženského týmu bude i Renáta Štrbíková | Foto: František Zálewský

„Nic jiného, než se snažit obhájit, nám nezbývá. Ale myslím, že to bude těžké, protože los k nám nebyl příliš pozitivní,“ je opatrný trenér českých žen Pavel Krpec. Jeho svěřenkyně totiž čekají náročné zápasy:

„Ve skupině máme Ukrajinky, které nás porazily na MS, Bělorusky, které jsou vždy silné, a Švédky, za které už může hrát mistryně Evropy Číňanka Li Fen. Ve skupině můžeme být první i poslední,“ očekává náročné zápasy trenér.

Přehrát

00:00 / 00:00

Stolní tenisté odletěli na ME družstev, ženy budou obhajovat bronz, muži chtějí překvapit

Ambice krotí i česká jednička Iveta Vacenovská. „Čím menší tlak na sebe budeme vyvíjet, tím lépe budeme hrát, takže raději bez očekávání. Nefixovala bych se na to, že obhajujeme medaili, je to strašně těžké, ale jedním z cílů to je potvrzuje hráčka rakouského Lince přeci jen roli kandidátek na medaili.

Od mužů, kteří skončili loni v rakouském Schwechatu 12. se tak dobré umístění nečeká.

„Skupina je těžká, ale hratelná. Mohli jsme dostat daleko horší. Všichni naši soupeři, Chorvatsko, Rumunsko a Rusko, jsou těžcí, ale hratelní,“ věří trenér českých mužů Jindřich Panský.

Lídrem týmu by měl být opět Dmitrij Prokopcov, který myslí dokonce na medaili. A boje o nejvyšší příčky prý budou otevřeny díky novým míčkům.

„Teď jsou plastové, je to trošku pomalejší a v úderech není velká faleš. Papírově se to vyrovnalo, favorité se trápí a myslím, že na ME bude velké překvapení,“ dodává Dmitrij Prokopcov, který odletěl na svůj už jedenáctý evropský šampionát.

Dmitrij Prokopcov pojede už na 11. ME | Foto: František Zálewský

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme