Na Prague Open postoupily do 2. kola play-off jen Sluková s Kolocovou

Ze tří českých beachvolejbalových párů postoupily do 2. kola play-off turnaje Světové série Prague Open pouze Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou. Obhájkyně titulu si v úvodním kole poradily s rakouskou dvojicí Katharina Schützenhöferová, Lena Plesiutschnigová. Turnaj naopak končí pro Martinu Bonnerovou s Barborou Hermannovou i na divokou kartu hrající Lenku Háječkovou se Soňou Novákovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková při duelu proti finskému páru Lehtonenová, Lahtiová

Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková při duelu proti finskému páru Lehtonenová, Lahtiová | Zdroj: ČTK

O tom, že musí Sluková s Kolocovou o postup do play-off bojovat v předkole, rozhodla porážka v posledním utkání čtyřčlenné skupiny s finským párem Lehtonenová, Lahtiová 1:2 na sety.

V duelu s mladými Rakušankami musel favorizovaný domácí pár v úvodním setu smazávat tříbodové manko. Do druhého setu vstoupil lépe a vedl o pět bodů. O nadějný náskok ale 'Kiki a Maki' přišly a duel ukončily až třetím proměněným mečbolem.

„S vítězstvím jsme spokojené, na druhou stranu i přesto, že jsme vypadaly dominantně, tak jsme se ke konci trochu natrápily. Oprášily jsme chyby z posledních zápasů, což nebylo úplně fajn. Výhra je ale na naší straně,“ řekla k utkání Kristýny Kolocová.

Nejvýše nasazené Češky si o postup do čtvrtfinále zahrají v sobotu proti čtvrtému nasazenému páru Maria Clara, Carol z Brazílie.

Barbora Hermannová a Martina Bonnerová (vlevo) | Foto: ČTK

Právě favorizované Brazilky dokázaly na závěr skupiny porazit Bonnerová s Hermannovou. V úvodním kole vyřazovací části ale nestačily na švýcarské duo Betschartová, Eiholzerová a končí na děleném 17. místě.

Hermannová cítí po vyřazení na Prague Open zklamání. Asi nám došly síly, tvrdí

Číst článek

To patří i Háječkové s Novákovou. Zkušené plážové volejbalistky postoupily ze skupiny i díky tomu, že že Švédky Grawenderová a Lundqvistová z turnaje kvůli zranění odstoupily.

V boji o postup do osmifinále dokázaly Japonky Takeovou a Mizoeovou potrápit jen v úvodí sadě, kterou prohrály 19:21. Druhý set pak Češky prohrály 16:21.

Prague Open, turnaj Světového okruhu žen v plážovém volejbalu:
Skupina A: Lehtonenová, Lahtiová (Fin.) - Kolocová, Sluková (1-ČR) 2:1 (18, -19, 12).
Skupina B: Nováková, Háječková (31-ČR) - Grawenderová, Lundqvistová (18-Švéd.) bez boje
Skupina D: Bonnerová, Hermannová (13-ČR) - Maria Clara, Carol (4-Braz.) 2:0 (19, 19).
Všechny tři české páry skončily ve skupinách na druhém místě a postoupily do odpoledního 1. kola play off.

Play off - 1. kolo:
Kolocová, Sluková - Schützenhöferová, Plesiutschnigová (19-Rak.) 2:0 (15, 20), Takeová, Mizoeová (12-Jap.) - Nováková, Háječková 2:0 (19, 16), Betschartová, Eiholzerová (32-Švýc.) - Bonnerová, Hermannová 2:1 (17, -18, 8).
Vyřazené české páry se dělí o 17. místo.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme