Skupinu na MS zakončily české basketbalistky prohrou se Španělskem 43:67

Poslední utkání ve skupině na mistrovství světa v Turecku se českým basketbalistkám nevydařilo. Po vítězných zápasech s Japonskem a Brazílií podlehly Češky favorizovaným Španělkám 43:67.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kulichová nastoupila v základní sestavě, ale prohře se Španělskem nezabránila

Petra Kulichová nastoupila v základní sestavě, ale prohře se Španělskem nezabránila | Zdroj: ČTK

Češky vedly rychle 4:0, když se prosadila hned z prvního útoku Bartoňová, na kterou vzápětí po technické chybě Španělek navázala Burgrová. Úřadující mistryně Evropy ale vydařený nástup českého týmu nezaskočil a brzy vyrovnaly na 4:4, když se prosadila Nichollsová.

V dalších minutách tahaly za delší konec však opět české basketbalistky. Španělsko se dostalo poprvé do vedení až na konci 7. minuty, ale pak už jejich náskok pomalu narůstal. Nakonec vyhrály první čtvrtinu rozdílem pěti bodů.

Druhá čtvrtina už byla plně v režii Španělek. Zejména jejich precizní obrana dělala českým hráčkám velké problémy a jen těžko se dostávaly do dobrých střeleckých pozic.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Problém byl v našem procentu střelby, protože dát devět bodů Španělsku za patnáct minut, to je málo,“ říkala po utkání se Španělskem Alena Hanušová

I na doskoku byly Španělky úspěšnější, a to pod oběma koši. Přesto se svěřenkyním trenéra Blažka nedala upřít snaha a maximální nasazení, ale v polovině zápasu prohrávaly o 13 bodů, druhou čtvrtinu vyhrálo Španělsko 20:12.

V úvodu třetí čtvrtiny diktovaly Španělky tempo hry a zvýšily až na rozdíl devatenácti bodů. Pak se ale zlepšily české basketbalistky a nakonec byla třetí část hry nejvyrovnanější, když skončila rozdílem pouhého jednoho bodu ve prospěch Španělska.

Poslední čtvrtina už byla plně v režii úřadujících mistryň Evropy, Španělky ji vyhrály o deset bodů a celkově zápas zvládly podle papírových předpokladů.

To znamená, že postupují přímo do čtvrtfinále, na český tým čeká ve středu v osmifinálovém utkání Kanada, která prohrála v posledním utkání skupiny s Francií 59:63.

„Problém byl v našem procentu střelby, protože dát devět bodů Španělsku za patnáct minut, to je málo. Nemohly jsme se trefit a vycházelo to z jejich dobré obrany. Na přípravu střelby jsme měly hrozně málo času a kvůli tomu jsme to asi nezvládly,“ zhodnotila utkání Alena Hanušová.

Utkání skupiny A mistrovství světa basketbalistek:

Španělsko - ČR 67:43 (14:9, 34:21, 48:34)
Nejvíce bodů: Lyttleová 17, Cruzová 12, Torrensová 9 - Bartoňová 8, Hanušová 7, Vítečková a Sedláková po 5. Rozhodčí: Chiari (it.), Jurasová (Srb.), Wang Ce-po (Čína). Fauly: 19:19. Trestné hody: 8/5 - 16/11. Doskoky: 49:39. Trojky: 4:2.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme