Střelci Kostelecký a Lipták neprošli na Evropských hrách kvalifikací

Čeští střelci v trapu do boje o medaile na Evropských hrách nezasáhnou. Z kvalifikace se mezi šestici nejlepších neprobojoval ani olympijský vítěz z Pekingu David Kostelecký, ani Jiří Lipták.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec David Kostelecký při kvalifikaci v trapu na Evropských hrách

Střelec David Kostelecký při kvalifikaci v trapu na Evropských hrách | Zdroj: ČTK

Kosteleckému unikla účast mezi šesticí nejlepších střelců až v závěru kvalifikace.

„Předposlední terč jsem viděl pozdě a poslední jsem minul z takové naštvanosti. Věděl jsem, že mám na čistou střelbu, na poslední terč už máte myšlenky jinde,“ litoval Kostelecký, který obsadil v konečném pořadí 17. příčku.

O pět míst za Kosteleckým skončil Lipták. Toho to mrzelo o to více, že se mu v Baku dařilo v trénincích.

„První den nebyl výsledek zase tak špatný, chtělo to potvrdit, ustát to a probojovat se do bojů o medaile. Bohužel to nevyšlo. Konečný nástřel 117 je zklamání. To dobré jsem si asi vybral v tréninku, v závodě už to opadlo,“ přiznal Lipták.

Ve vzduchové pistoli byl postup do osmičlenného finále nad síly osmnáctileté Terezy Přibáňové, v kvalifikaci skončila osmnáctá. Stejné místo obsadil mezi muži Jindřich Dubový, jenž tak v bojích o medaile také chyběl.

Vacenovská končí ve 2. kole

Do osmifinále prošla stolní tenistka Renata Štrbíková po výhře 4:2 nad Španělkou čínského původu Šen Jen-fej. Naopak zkušená Iveta Vacenovská ve 2. kole podlehla v sedmi setech Španělce Galii Dvorakové.

Vítězně zahájily turnaj plážových volejbalistů oba české páry Robert Kufa s Janem Dumkem i Přemysl Kubala s Janem Hadravou. V akci z českého týmu dnes budou ještě jejich kolegyně a boxer Vít Král ve váze do 75 kg.

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme