Střelkyně Adéla Sýkorová plánuje svatbu a věří v účast na olympiádě v Riu

Česká střelkyně Adéla Sýkorová, bronzová medailistka z londýnské olympiády, plánuje pomalu založit rodinu. Vydá se tak dost možná po podobné cestě, kterou před ní vyšlapala jiná střelecká legenda Kateřina Emmons.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adéla Sýkorová plánuje svatbu a založení rodiny

Adéla Sýkorová plánuje svatbu a založení rodiny | Foto: Michal Jurman

„U Kateřiny se dalo dopředu říct, že bude ve finále, přijeďte se podívat. Pak už bylo jenom otázkou, jestli se dostane na stupně vítězů. A nahradit se nedá,“ ohlíží se za čtvrtečním koncem kariéry Kateřiny Emmons reprezentační kouč střelců Vladislav Šaňák.

Tomu zatím výsledky jeho svěřenců na probíhajících Evropských hrách příliš radosti nepřinesly. Medaile se nedočkal ani v dlouho očekávané střelbě žen z malorážky na 3x 20 ran.

Přehrát

00:00 / 00:00

Za měsíc se budu vdávat, a pokud nevyjde Rio, chceme s přítelem založit rodinu,“ přiznala střelkyně Adéla Sýkorová

Bronzová medailistka z londýnské olympiády v této disciplíně Adéla Sýkorová skončila až pětadvacátá, Nikol Mazurová třináctá. S českou střelbou přitom může být v následujících letech ještě hůře. Aktuální osud Adély Sýkorové se totiž začíná hodně podobat tomu Kateřiny Emmons.

„Za měsíc se budu vdávat, a pokud nevyjde Rio, chceme s přítelem založit rodinu,“ začíná Adéla Sýkorová přemýšlet už v trochu jiné než ryze sportovní rovině o své budoucnosti. I ona si podobně jako Emmons našla přítele ve střeleckém prostředí.

„Seznámili jsme se na Bundeslize. Přítel ale střílí rekreačně, má to jako hobby.“ Sýkorová s přítelem žijí společně v bavorském Hofu nedaleko Aše. A jejich veselka bude stát i podle střelkyně Nikol Mazurové za to.

„Jdu za družičku a moc se těším. Bude to super, boty už mám dva týdny a šaty zařizovala Adélka. Už přišly a bude to parádní.“

Finále ženské malorážky na Evropských hrách bude bez české účasti. Končí Mazurová i Sýkorová

Číst článek

Parádní střelecké svatby se mimochodem za měsíc zúčastní i Kateřina Emmons. Se založením rodiny se od ní ale ještě nechce nechat Sýkorová v nejbližší době inspirovat.

O účasti na olympijských hrách 2016 chce snít do poslední chvíle, i když na Evropských hrách se jí kvalifikovat nepodařilo.

„Pokud si vybojuji místo, tak určitě na olympiádu pojedu a budu se podle toho samozřejmě připravovat. Pokud nepojedu, tak není důvod čekat,“ přiznává Adéla Sýkorová.

V Riu přitom může chybět celá řada velkých jmen české střelby. Kromě Emmons a případně Sýkorové třeba i Sychra nebo Lipták. O to důležitější teď bude pro trenéra Šaňáka udělat v reprezentaci úspěšnou generační obměnu.

Nikol Mazurová (druhá zleva) skončila na Evropských hrách sedmá a třináctá | Foto: Michal Jurman

„Mimo Adély další střelkyně s podobnou výkonností nemáme. Ale máme juniorské mistryně Evropy,“ naráží Vladislav Šaňák na jméno brněnské Lucie Dudové a zapomínat se stále nesmí podle Adély Sýkorové ani na její zřejmě největší kamarádku Nikol Mazurovou.

„Nikolka bude střílet dobře, ta nám to ještě ukáže,“ říká na adresu své družičky bronzová olympijská medailistka, kterou od příští sezony budete potkávat na střelnici už pod novým jménem Adéla Bruns.

Letošní mistrovství Evropy a poslední závod Světového poháru ale ještě absolvuje zlínská rodačka s příjmením Sýkorová.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme