Střelkyně Kateřina Emmons čeká třetího potomka, ukončila sportovní kariéru

Ke kompletní sadě olympijských medailí nebo zlatu z mistrovství světa už Kateřina Emmons žádný další cenný kov nepřidá. 31letá sportovní střelkyně ukončila kariéru, příčinou je její třetí těhotenství.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Emmons.

Kateřina Emmons. | Foto: Jan Suchan | Zdroj: Český rozhlas

„K rozhodnutí došlo postupně po ME, kdy jsem nadlouho a vážně omarodila. Tam jsem to rozsekla, řekla jsem si, že za zdraví nic nestojí. Bylo toho hodně krásného, ale je čas to utnout a začít si užívat jinou kapitolu života, která je taky krásná,“ potvrdila Českému rozhlasu své rozhodnutí Kateřina Emmons.

Zvládla jste návrat po dvou dětech. Po třetím byste to zvládla také, ale kvůli zdraví raději ne?

Je toho víc. Jednak je to zdraví a hodně stresu, když jsou dvě, neřku-li 3 děti. Oba cestujeme, to je na tom nejtěžší, když oba rodiče jezdí na stejné závody ve stejnou dobu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je čas začít si užívat novou kapitolu života, slyšel od Kateřiny Emmons reportér ČRo Jan Suchan

Druhý důvod byl, že mi přišlo líto, že bych začala přicházet o školu. Školka je srandička, ale Júlinka už půjde do školy, bude mít chtít své aktivity a já na to chci mít čas. Hrozně chce hrát florbal a na flétnu, já chci být na trénincích, zápasech, koncertech. Nechci, aby mi to utíkalo.

Kdy vlastně čekáte třetí přírůstek do rodiny?

Bude to mé listopadové miminko. Jedno je tatínkovo v dubnu, vysmátý Marťas je uprostřed, tohle bude moje v listopadu.

Na co nejvíc vzpomínáte ze své bohaté a úspěšné kariéry?

Na všechny závody, co se mi povedly. Hlavně na ty, ve kterých jsem měla před sebou něco těžkého. Když mi to předtím třeba nešlo a dokázala jsem si to v hlavě srovnat tak, že závod dopadl skvěle. Za 15 let se stalo málokrát, že bych ve vzduchovce nebyla ve finále. Od doby, co jsem se probojovala do špičky, jsem tam zůstala. To je nejkrásnější, co jsem mohla dokázat.

Jediný závod nevyberete?

Ono to svádí ke zlatu z olympiády. Byl to těžký závody, ale jakékoli závody potom byly ještě těžší. Závodilo se mi mnohem hůř, ale i tak závody dopadaly dobře, to je fajn.

Kateřina Emmons | Foto: Český rozhlas

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme