Štybar: Zrovna v Plzni prohrát nechci

Kdybychom měli vyhlásit nejhloupější sportovní otázku tohoto týdne, zřejmě by bezkonkurenčně vyhrála tato: Kdo při Světovém poháru v Plzni nejsledovanějším cyklokrosařem, s největším fanklubem a největšími šancemi na vítězství? Je na ní totiž neuvěřitelně snadná odpověď. Tím závodníkem je úřadující mistr světa Zdeněk Štybar.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Štybar přijíždí do cíle MS v cyklokrosu jako první.

Zdeněk Štybar přijíždí do cíle MS v cyklokrosu jako první. | Foto: Tomáš Adamec

Zdeněk Štybar jako by po létě pokračoval v sezóně snů. V minulé zimě vyhrál celkově Světový pohár, díky triumfu na mistrovství světa v Táboře jezdí v duhovém dresu. A nejen k radosti tuzemských fanoušků ho často ukazuje i v Česku.

,,Během krátké doby jsem tu jel tři závody. Mám z toho radost a i závodění je příjemné, když mám tak početný fanklub," těší Štybara.

Přehrát

00:00 / 00:00

Štybar: Zrovna v Plzni prohrát nechci

A zvlášť, když má takovou formu - v této sezóně zatím pokaždé zvítězil! A když se to sečte s tím, že teď pojede 30 kilometrů od Stříbra, kde vyrůstal, výsledek nemůže být jiný, než že se na ten závod těší.

,,Tím, že jsem vyhrál teď šest závodů, tak by bylo krásné vyhrát ten sedmý tady v Plzni," říká Zdeněk Štybar. ,,Určitě to nebude jednoduché, ostatní mi to nedají zadarmo. Ale chci v Plzni vyhrát."

Na druhou stranu se nedá říci, že nebere cokoliv jiného než vítězství: ,,Nemám problém s porážkou, ale bylo by mi to líto, kdyby přišla zrovna v Plzni. Ale pokud podám dobrý výkon a nevyhraju, tak se nemůžu na sebe zlobit."

To rozhodně ne. Zvlášť proto, že když Zdeněk Štybar podá dobrý výkon, tak zvítězí - pokud ho tedy nepotká třeba defekt. Nebo pád. Ten by se mu neměl přihodit třeba na třiadvaceti nových schodech, které pořadatelé vymysleli a také vyrobili před cílovou rovinkou.

,,Všeobecně by mi schody měly vyhovovat, protože na nich občas trénuji. Ale trať bude celkově těžká, jak ráno mrzne, tak při závodě rozjezdíme takové povrchní bahno. Bude to klouzat, musíme jet nejhrubší galusky, aby to drželo v zatáčkách, trať je technická." říká Zdeněk Štybar.

Další Češi neznámou

Jeho soupeři budou hlavně polokrajané z Belgie, kdy žije a připravuje se. Celkem 7 jich bylo v první desítce úvodního Světového poháru v Aigle. Vešli se mezi ně Francouzi Mourey a Chainel a před ně vítěz Zdeněk Štybar. Mohli by se mezi elitu procpat v Plzni i další Češi?

,,To se necháme překvapit, ale Radomír Šimůnek se teď teprve rozjíždí po špatné periodě s jeho otcem. Ale určitě se dá brzy dohromady a bude bojovat o přední příčky. Konkurence je velká, uvidíme, jak to půjde," uzavírá Štybar.

A uvidíme v neděli od 14 hodin a 30 minut.

Tomáš Kohout, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme