Štybarova sezóna - výhry, zranění a přestup

Je to známá věta o tom, že nic netrvá věčně. A zvláště, když je někdo na vrcholu. Přesvědčil se o tom i cyklokrosař Zdeněk Štybar, který v minulém ročníku vyhrál, co se dalo. V tom aktuálním sice stejně začal, ale neslavně pokračuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anketa Sportovec roku 2010 - Zdeněk Štybar, cyklokros

Anketa Sportovec roku 2010 - Zdeněk Štybar, cyklokros | Foto: Vojtěch Bureš | Zdroj: Český rozhlas

Zdeněk Štybar si současnou sezonu sice neplánovaně, zato naprosto přesně rozdělil. Všechny závody do konce října, kromě táborského Memoriálu Radomíra Šimůnka, vyhrál, ale v listopadu nebyl vítězem ani jednou. A v prosinci ani k jednomu klání nenastoupil.

,,Je těžké říct, kdy všechny mé problémy začaly. Může to být pádem 1. listopadu při závodu, poté jsem odjel na Malorku, tam běhal v písku intervaly a hnul jsem si se zády a šlo mi to do kolena. Nedokážeme říct, z čeho to vzniklo,“ líčí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Štybarova sezóna - výhry, zranění a přestup

Ano, jde hlavně o zranění. Potíže se zády se ukázaly jako ten méně závažný problém, větší trable způsobil zánět v koleni, ke kterému se Zdeněk Štybar vyjadřuje velmi opatrně.

,,Nechci říct, že to je dobré, abych to nezakřikl. Ale zároveň nechci tvrdit, že je to špatné, abych se tím sám neubíjel.“

Pro Štybara to přišlo v tu nejméně vhodnou dobu. Cyklokrosová sezóna je v plném proudu s frekvencí závodů co tři dny. Takže postupně ztrácí šance obhájit všechna prvenství.

Ale pokud se o něm v poslední době mluvilo, šlo hlavně o jeho přestup do stáje Quick Step, kterou nedávno koupil miliardář Zdeněk Bakala. V jejím dresu by chtěl sice dál sbírat cyklokrosové tituly, ovšem nejde přehlížet, že Quick Step se specializuje na silniční cyklistiku.

A tu si chce pětadvacetiletý jezdec také vyzkoušet, stejně jako sní o účasti na olympijských hrách v závodech horských kol. Ale to jsou zatím jen spekulace, protože celý Štybarův přesun ze stáje Fidea se vleče.

,,Pořád se to mele, je to mezi mezi manažery Quick Stepu, Fidey a mým. Myslím si, že konec je zase o něco blíž, ale klidně to může být hotové až v únoru. Chci odejít, ale je to komplikovaná situace,“ ví Zdeněk Štybar.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme