Super Bowl napsal další pohádku. Manning se stal nejstarším rozehrávačem, který vyhrál NFL

Americký fotbal má další velký příběh. Denver porazil v jubilejním 50. Super Bowlu Carolinu v poměru 24:10 a pomohl k tomu i legendární quarterback Peyton Manning. Pro zkušeného rozehrávače, jenž je rekordmanem v počtu přihrávek na touchdowny v historii NFL, to byl možná poslední zápas v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

2016-02-08T042447Z_887733824_TB3EC280C91S0_RTRMADP_3_NFL-SUPERBOWL.JPG

2016-02-08T042447Z_887733824_TB3EC280C91S0_RTRMADP_3_NFL-SUPERBOWL.JPG | Zdroj: Reuters

Moment, kdy podruhé v kariéře dostal do ruky trofej pro vítěze Super Bowlu, si Peyton Manning hodně užíval. Ve 39 letech se stal nejstarším quarterbackem, který vyhrál NFL. A asi tak zakončil svoji úspěšnou kariéru, ve které vytvořil v elitní lize amerického fotbalu nespočet rekordů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Peyton Manning se stal v 39 nejstarším rozehrávačem, který se stal vítězem Super Bowlu

Hned po skončení finále ale ještě odchod do sportovního důchodu neoznámil.

„Dostal jsem dobrou radu od svého bývalého trenéra Tonyho Dungyho, který má blízko k uvedení do Síně slávy. On mi řekl: 'Nedělej emotivní rozhodnutí!' A tohle byl hodně emotivní týden, byl to emotivní večer. Teď chci políbit svoji ženu, svoje děti, chci slavit s rodinou a spoluhráči. A chystám se vypít hodně piva,“ plánoval si už teď prakticky jistý budoucí člen Síně slávy.

Jednička draftu NFL z roku 1998 má obrovský respekt u ostatních - fanoušci, odborníci i hráči o Peytonu Manningovi mluví jako o hrající legendě. Ani tahle superstar amerického fotbalu ale nezažívala během kariéry jen chvíle slávy.

Super Bowl vyhráli Denver Broncos. Pantery z Caroliny porazili 24:10

Číst článek

Manning měl totiž až překvapivě často problémy vyrovnat se s velkými zápasy v play-off. Například před dvěma lety se mu Super Bowl vůbec nepovedl, a Denver i po jeho chybách prohrál se Seattlem.

„Nevím, jestli se přes to můžete někdy přenést. Je to hořká pilulka na spolknutí. Myslím, že musíte najít cestu, jak se s tím vypořádat a zpracovat to,“ prohlásil rodák z New Orleans.

Peyton Manning to ale zvládl, a i když teď v jubilejním 50. Super Bowlu nijak nezářil, vyrovnal se druhým triumfem v NFL svému mladšímu bratrovi Eliovi, a podtrhl svou výjimečnou kariéru.

Mirko Vasić, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme