Suverénní skifař Synek chce na MS ještě zrychlit

Nejen vítězství ve Světovém poháru, ale také triumf ve všech jeho závodech ukazuje, že skifař Ondřej Synek má velmi úspěšný ročník. A to není ani zdaleka u konce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skifař Ondřej Synek

Skifař Ondřej Synek | Foto: Ondřej Synek - oficiální stránky

Počin Ondřeje Synka, tedy vítězství ve všech třech regatách Světového poháru, není mezi skifaři až tolik výjimečný. Například Němci Marcelu Hackerovi se to povedlo dokonce dvakrát.

,,Na žádný vrchol jsem se nechystal, bylo to vše víceméně z plného tréninku," tvrdí Ondřej Synek, že se na Světový pohár cíleně nepřipravoval a dodává: ,,Doufám, že bych mohl být ještě rychlejší."

Přehrát

00:00 / 00:00

Suveréní skifař Synek chce na MS ještě zrychlit

Trochu neobvykle završí sezónu až na přelomu října a listopadu světový šampionát. Důvod pozdního termínu je prostý: nyní je v dějišti na Novém Zélandu zima. A žádné teplo nebude ani v době mistrovství. Kromě počasí by měl být na jezeře Karapiro největším Synkovým soupeřem domácí Mahe Drysdale, čtyřnásobný světový šampion.

,,Teď měl nějaké problémy se zády, v Luzernu jel první závody od jara a byl třetí. Doma bude jedním z favoritů, ale může ho to i položit, protože fanoušci od něj budou hodně očekávat. Myslím, že už teď je tam vyprodáno," přemítá Synek.

Pětinásobný vítěz Světového poháru nezavrhuje ani Nora Olafa Tufteho. I když ten by podle svého stylu posledních let na světovém šampionátu zářit neměl. Za tu dobu totiž dokázal vyhrát "jen" dvě olympiády.

,,Teď musím najíždět objemy, aby bylo před mistrovství z čeho brát," představuje svou následující přípravu.

Nyní ale musí sedmadvacetiletý veslař vyřešit jedno dilema, a sice kterou ze svých dvou lodí na Nový Zéland pošle. Zda tu úspěšnou ze Světového poháru, nebo úplně novou. Tu vyvolenou totiž musí ve speciálním kontejneru vyslat po moři na druhý konec světa už za dva týdny.

Martin Charvát, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme