Svět čeká boxerská superbitva, Tyson Fury vyzve v Düsseldorfu Vladimira Klička

Boxerská legenda, ukrajinský pořízek Vladimir Kličko bude dnes večer hájit své mistrovské pásy proti ještě většímu soupeři. Jeho 65. protivníkem v profiringu bude obrovitý Brit Tyson Fury. Ten je ještě o osm centimetrů vyšší než Kličko a svými pažemi dosáhne o deset centimetrů dál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimir Kličko a Tyson Fury na oficiálním vážení před večerním zápasem

Vladimir Kličko a Tyson Fury na oficiálním vážení před večerním zápasem | Zdroj: Reuters

Přes dva metry vysoký Tyson Fury dokázal, že je pořádně veselá kopa. Na oficiálním vážení, když se oba soupeři poprvé potkali zblízka, si z ukrajinského šampióna utahoval.

„Hezky voněl. Měl nějaký ženský parfém. Asi ho koupím své ženě, protože se mi docela líbil,“ posmíval se Fury Kličkovi.

Zatímco Vladimir Kličko je na oficiální fotografii vážný, Fury si na hlavě dělá losí parohy. I k zápasu kolikrát přijde Brit se smíchem. Ale co je důležitější, svou show poté ukončí v ringu, kde neuvěřitelně tvrdými údery soupeře zpravidla knockoutuje. Někoho Fury štve, jiné baví.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimira Klička a Tysona Furyho čeká dnes večer velký boxerský zápas v německém Düsseldorfu

„Nemyslím si, že mě čeká velký zápas. Ani když jsem proti němu stál, ani když jsem s ním v jedné místnosti. Nepřijde mi to tak do chvíle, než se začneme bít. Nebojím se toho zápasu, nejsem vzrušený. Nic. A proč jsem si tak jistý? Nevím. Asi to tak má být,“ sebevědomě tvrdí Brit.

Fury je o 12 let mladší než jeho soupeř. A jak si Ukrajinec všiml, tak i přes všechna svá prohlášení je britský boxer lehce nervózní.

„Ukazuje to, že je soustředěný a ví, že ho čeká velký zápas. A to přestože říká, že jsem starý a pomalý. Je dobře, že je nervózní, protože já jsem také a v sobotu večer to vyvrcholí. Obecně když je někdo nervózní, znamená to, že je připravený,“ říká Vladimir Kličko.

Jeho zkušenosti s velkými zápasy a domácí prostředí na fotbalovém stadionu v Düsseldorfu by měly rozhodnout. Fury je ale nejtěžším soupeřem, se kterým se Ukrajinec v poslední době utkal. Jejich zápas začne v půl jedenácté večer.

Martin Charvát, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme