Světová jednička Westwood chybí na spotech propagujících golf

Není to tak dávno, co byste se představení golfisty v Olympijském zeměpisu určitě oprávněně divili. Ale loňské rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru vrátit golf na program olympijských her nám tento krok dovolilo. Prosím, seznamte se: golfová jednička Lee Westwood.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Golf

Golf

Ale že by na golfovém trůně seděl právě sedmatřicetiletý Angličan, to čekal málokdo. Kdopak asi mohl tušit blížící se rozpad manželství neohroženého krále Tigera Woodse. Věšteckými schopnostmi nedisponuje ani PGA, která ve spotu propagujícím golf jako vhodný sport pro olympijské hry Westwooda zcela opomněla.

Jenže rok se sešel s rokem a právě Westwood uťal nejdelší panování žebříčku od jeho vzniku. Božský Tiger své žezlo předal po dvě stě osmdesáti jedna týdnech, tedy zhruba pěti a půl letech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Světová jednička Westwood chybí na spotech propagujících golf

"Je to něco, o čem člověk vždycky sní, když vyrůstá, sice aby mohl říct, že je v něčem nejlepší. A pokud se mě ptáte, tak ano, užívám si to, být tím nejlepším," tvrdí Westwood.

Otázkou je, v kolika letech zatoužil malý Lee být nejlepším právě v golfu. Začínal s ním totiž až ve třinácti letech, předtím zkoušel ragby, kriket nebo fotbal. Poměrně brzy se ale prosadil i s golfovou holí, první vrchol zažil na přelomu tisíciletí, kdy několik let držel pozici uvnitř TOP10.

Všechny soupeře ale odsunul za sebe až 1. listopadu 2010. Částečně kvůli Woodsově krizi a pak také paradoxně zásluhou vlastního zranění. Díky němu nemusel v žebříčku odečítat tolik bodů..

"Fakt, že jsem byl oficiálně zraněný, mi zabránil hrát tři nebo čtyři turnaje, kterých bych se jinak zúčastnil. Takže kdybych zraněný nebyl, mohl jsem být světovou jedničkou ještě dřív." vyrovnává se s nadhledem Lee Westwood s dalším argumentem kritiků svého postavení v čele žebříčku.

Ostatně neměl se v něm podle mnohých dlouho udržet, někteří experti předpovídali jen týdenní kralování. Následný turnaj v Šanghaji ale zvládnul lépe než číhající Američané Mickelson s Woodsem a Němec Kaymer, kteří ho mohli sesadit. A už je to skoro měsíc, co Westwood golfistům kraluje. Jeden argument ale jeho odpůrcům přece jen zůstal, a to nula na kontě získaných majorů.

"Letos jsem skončil dvakrát druhý na dvou majorech ze tří, které jsem hrál, jsem světová jednička, takže toho asi nedělám tolik špatně. Budu se řídit stejnou strategií jako doteď, má hra byla taková, jakou jsem si představoval. Myslím, že mám velké šance, že příští rok vyhraju," uzavírá Lee Westwood.

Martin Charvát, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme