Světový šampionát v ragby je mimořádně vydařený, mnou si ruce v Anglii a Walesu

Už miliontý návštěvník projde turnikety na mistrovství světa v ragby. Turnaj, který hostí Anglie a Wales, je zatím po všech stránkách úspěšný. Na britské poměry navíc vrcholné sportovní akci přeje i počasí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistrovství světa v ragby pořádané v Anglii a Walesu je po všech stránkách úspěšné

Mistrovství světa v ragby pořádané v Anglii a Walesu je po všech stránkách úspěšné | Zdroj: Reuters

Fanoušci si zatím stoprocentně lebedí. Když odhlédneme od případných sportovních neúspěchů jejich týmů, protože třeba angličtí fandové jsou teď poněkud nervózní před sobotním zápasem s Austrálií o bytí a nebytí v turnaji.

Drobnou skvrnkou na kráse je možná taky skutečnost, že nejsou k mání lístky, a ty, které třeba ještě jsou v prodeji, jsou hodně drahé nebo nejsou na opravdu atraktivní zápasy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mistrovství světa v ragby, který hostí Anglie a Wales, je po všech stránkách úspěšné. Turnikety projde už milióntý návštěvník.

Jinak ale všichni fanoušci neskrývají své nadšení, všichni zdůrazňují rozdíl mezi fotbalem a ragby. Jak je druhý jmenovaný mnohem víc gentlemanský, jak na hřišti, tak v ochozech nebo před branami stadionu.

„Už jsem byl na mistrovství světa ve fotbale a teď jsem se rozhodl pro ragby. Cestovat před čtyřmi lety na Nový Zéland bylo finančně trochu složité. Když se rozhodlo o pořadatelství Anglie, tak jsem řekl: Jedeme! Ragby se tak moc liší od fotbalu! Co se týče fanoušků, zápasů, atmosféry, prostě všeho,“ řekl o své ragbyové expedici rumunský fanoušek Dan Moldovan.

Ekonomicky přinese turnaj v přepočtu přes 80 miliard korun pro britskou ekonomiku, což je oficiální odhad. Kdekdo doufá, že zahraniční turisté díky sledovanému turnaji objeví i ty končiny Anglie, o jejichž existenci neměli ani tušení – že zkrátka Anglie není jen Londýn, Oxford a Stonehenge.

Už teď to vypadá, že bylo velmi prozíravé umístit turnaj do krásných měst, jako je Exeter nebo Gloucester. Je totiž reálná šance, že to přinese turistický boom i do některých dalších oblastí.

Jiří Hošek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme