Synek byl na MČR v Račicích suverénní, Knapková chyběla

Podle původního scénáře měli být v závěrečný den mistrovství republiky veslařů v Račicích k vidění všichni ti, kteří mají šanci startovat na letošním světovém šampionátu na Novém Zélandu. V praxi to ovšem nakonec vypadalo jinak.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skifař Ondřej Synek

Skifař Ondřej Synek | Foto: Ondřej Synek - oficiální stránky

Chyběla například skifařka Mirka Knapková, které ovšem vystavil důvěryhodnou omluvenku manažer české reprezentace Dušan Macháček: „Protože se zúčastnila mezinárodní regaty v Henley," vysvětlil.

A nejenom že tam startovala. Navíc také vyhrála, což ovšem znamenalo opožděný návrat domů a vedle předem plánované absence v závodě skifařek také neúčast v další disciplíně, pro kterou s ní v Račicích bylo původně počítáno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Synek byl na MČR v Račicích suverénní, Knapková chyběla

„Musela přebírat cenu, to je velmi prestižní záležitost, tam nemohla scházet. Tak jsme se s ní dohodli, že si posune letenku až na dnešek, a z toho důvodu nestartovala na osmě Slavie," upřesňuje Dušan Macháček.

Na mistrovství republiky dnes nestartovala ani čtyřka bez kormidelníka. A to pro změnu z toho důvodu, že trenér Rudolf Kopřiva má k dispozici pouze tři bojeschopné muže.

Zavařovačka a stehy

„Jirka Kopáč v úterý otevíral zavařovačku a místo víčka povolila láhev, takže si pořezal obě ruce a na každé má tři až čtyři stehy. Takže doufáme, že se nám to do odjezdu podaří dát dohromady," říká Rudolf Kopřiva.

Za pojem "odjezd" si můžete dosadit cestu našich veslařů na poslední závod Světového poháru pořádaný už v závěru tohoto týdne v Lucernu. Tak nebo onak, není od věci poradit špičkovým veslařům, aby se obloukem vyhýbali všemu, co je skleněné.

Jiří Kopáč totiž nechtěně napodobil Karla Neffeho, který se na poslední chvíli připravil o start na loňském světovém šampionátu, když doma zakopl a poranil si ruku o skleněnou výplň dveří.

Suverénní Synek by chtěl MS už teď

To třeba skifař Ondřej Synek byl zatím ušetřen podobných zážitků. A navíc má výbornou formu, jak naznačil i dnes. V cíli byl pro všechny své soupeře tečkou na obzoru. Není mu teď líto, že na start světového šampionátu si bude muset počkat do konce října?

„Trochu jo, protože se mi v posledních Světových pohárech dařilo, takže by mistrovství světa mohlo být už teď. Ale podmínky jsou pro všechny stejné," říká Ondřej Synek Jeho nejbližším cílem pro tento týden je uhájit na regatě v Luzernu celkové prvenství ve Světovém poháru.

Aleš Procházka, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme