Synek i Knapková si na MS pohlídali postup do finále

České veslování bude mít v bojích o medaile na světovém šampionátu na francouzském jezeře Aiguebelette dvojnásobnou účast ve finále. Ondřej Synek i Mirka Knapková skončili v semifinálových jízdách druzí a vedle bojů o medaile si zajistili i účast na OH v Riu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek a Mirka Knapková na veslařském mistrovství světa ve Francii

Ondřej Synek a Mirka Knapková na veslařském mistrovství světa ve Francii | Zdroj: ČTK

Ze startu semifinále skifařů vystřelil Litevec Mindaugas Griškonis. Ondřej Synek byl v polovině trati třetí se ztrátou dvou a půl sekundy.

Ve druhém kilometru český skifař přidal, během několika set metrů se dostal před Kubánce Rodrigueze a ze druhého místa postoupil do finále. Zároveň si zajistil účast na mezi olympioniky pro Rio.

„Splněno budu mít, až se mi bude houpat medaile na krku. Ať bude jakákoli, tak to bude úspěch, celou sezonu jedu zezadu, nevyhrál jsem žádný závod,“ připomíná Ondřej Synek horší průběh letošního roku.

Podobný průběh mělo i semifinále ženského skifu s Mirkou Knapkovou, která se držela na druhém místě za Číňankou Ťing-Li Tuan. 26letá soupeřka české olympijské vítězky doveslovala co cíle s náskokem jedné délky lodě, na postupu Mirky Knapkové to nic nezměnilo.

Obě české skifařské hvězdy pojedou nedělní finále v dráze číslo 2 nebo 5. Prostřední dráhy jsou rezervovány pro vítěze semifinálových jízd.

V semifinále čtyřek bez kormidelníka lehkých vah se česká posádka ve složení Miroslav Vraštil, Ondřej Vetešník, Jiří Kopáč, Jan Vetešník umístila na pátém místě ze šesti posádek. V druhé polovině trati šetřili Češi síly na nedělní finále B, ze kterého mohou postoupit na olympijské hry do Ria.

 

Na olympiádu se na mistrovství světa ve Francii už kvalifikovala i olympijská vítězka Mirka Knapková V semifinále...

Posted by prijdveslovat.cz on 4. září 2015

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme