Takhle se házená hrát nedá, mrzí vysoká porážka Ivetu Luzumovou

Českým házenkářkám se výrazně vzdálila šance probojovat se na letošní MS. Na úvod play-off o postup na šampionát totiž prohrály v Nizozemsku vysoko 23:33 a příští sobotu potřebují v mostecké odvetě malý zázrak. Zklamání neskrývala po utkání v Arnhemu nejlepší česká střelkyně Iveta Luzumová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házenkářka Iveta Luzumová

Házenkářka Iveta Luzumová | Foto: Alex Wipf/Český svaz házené

V prvním poločase to vypadalo nadějně, vyhrály jste o jeden gól. Co se pak stalo? To Nizozemky natolik zrychlily?

Nezrychlily, ale přišly na to, že musí střílet z dálky, že jim tam na to necháváme prostor. A začaly se trefovat, to rozhodlo. My jsme daly v prvních dvaceti minutách jen asi 2 góly, takhle se házená hrát nedá.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Ivetou Luzumovou hodnotil nepovedený zápas přímo v Arnhemu reportér ČRo Mirko Vasić

V čem byl problém během postupného útoku?

Nevyvíjely jsme tlak na obranu a pak jsme střílely z nepřipravených pozic. Brankářka nám toho pár pochytala a potom už se hraje těžko.

Propadaly jste i beznaději nebo skepsi, když jste viděly, jak skóre neustále narůstá?

Některé výroky byly trošku sporné, což nás ještě víc sráželo, a nehrály jsme dobře. Trenér nám dával pokyny, ať hrajeme za každého stavu, o pět nebo o deset branek, že každý gól rozhoduje. Snažily jsme se hrát až do konce a prohrály o 10 branek.

Vidíte ještě nějakou naději do odvety?

Naději vidíme vždycky. Před domácím publikem se hraje úplně jinak. Viděly jsme, že se s nimi dá hrát, tak se podíváme na video, kde se staly chyby, a zkusíme je napravit.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme