Takový zápas jsme potřebovaly, chválí Vyoralová bojovný výkon proti Francii

České basketbalistky dlouho na mistrovství Evropy vzdorovaly obávané Francii. Nakonec po bodové přestřelce prohrály 75:85. Střílející rozehrávačce Tereze Vyoralové se zamlouval výkon českého výběru. Výsledek podle ní ale mohl být lepší, kdyby si společně se spoluhráčkami nenechaly utéct začátek utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nadějná basketbalistka Tereza Vyoralová

Nadějná basketbalistka Tereza Vyoralová | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Francie je tady jeden z nejlepších týmů a měly jsme do toho jít hlava nehlava, nebát se hrát jedna na jednu,“ litovala nejmladší hráčka výběru Lubora Blažka.

V čem to bylo? Zbytečný respekt směrem k soupeřkám?

Přehrát

00:00 / 00:00

Tereze Vyoralové se líbil výkon, kterým se České basketbalisty prezentovaly proti Francii. Zklamal ji jen začátek duelu

Je to možné. Sice byly vyšší, asi měly i kvalitnější tým, ale je škoda, že nám takhle ujely hned na začátku.

Francouzsky vám v konečném výsledku odskočily o 10 bodů. Určitě jste se ale přesvědčily o tom, že i s favoritkami se dá hrát?

Určitě. Škoda toho začátku, kdy jsme prohrávaly skoro o patnáct bodů. Hrát se s nimi dá. V poločase jsme vedly o bod, začaly jsme lépe bránit a spadly nám tam také nějaké volné střely. Francouzsky moc nevěděly, co mají hrát. Pak se ale zvedly a předvedly svoje nejlepší.

V poločase vedly nad favoritkami o bod, s Francií ale nakonec basketbalistky na ME prohrály

Číst článek

Co odstartovalo váš nápor, po kterém jste v poločase vedly 45:44?

Hlavně jsme na ně přitlačily. Začaly jsme si i lépe vypomáhat na jejich pivotkách, to nebylo vůbec lehké. Díky naší lepší obraně pak taky všechno nestrefily a my jsme naopak daly pár trojek a volné střely. Tím jsme se zvedly. Škoda, že jsme to nedotáhly.

Co jste si říkaly v kabině, když jste byly ve vedení o bod?

Říkaly jsme si, že je to třeba znervózní. Na druhou stranu ony jsou opravdu tak kvalitní, že zabraly o sto procent víc a předvedly fakt to své nejlepší. My si řekly, že budeme makat tak, jak jsme končily první poločas.

 

Po hrozivém začátku to byl dobrý zápas a Francie musela hrát naplno až do konce. Zítra máme volný den a v pondělí jdeme na Rumunsko. Bude to boj o postup.

Posted by Česká basketbalová federace (ČBF) on 13. červen 2015

Důležité bylo asi zůstat nohama pevně na zemi…

Určitě. Jak jsem řekla, Francie zabrala a my dostaly lehké koše. Jejich pivotky jsou opravdu úplně jinak stavěné a bylo hodně těžké je ubránit.

Co znamená dnešní výkon a výsledek pro další fázi šampionátu? Nejen pro vývoj v tabulce, ale i pro sebevědomí českého týmu?

Takový zápas jsme potřebovaly. První byl špatný, ve druhém jsme se trochu zvedly a dneska jsme předvedly, že můžeme hrát i s lepšími soupeři. Potřebujeme jen zlepšit obranu. Francii jsme daly hodně bodů, což u nás nebývá obvyklé, ale v obraně musíme ještě víc zamakat a doufám, že Rumunky přejedeme.

Jste nejmladší hráčkou českého výběru. Co může zápas proti silné Francii přinést vám osobně?

Každý zápas mi dává hodně. Už to, že tady jsem, jsou cenné zkušenost. Jsem za ně ráda. Dnes jsem hrála na rozehře, což jsem na konci sezony hrála trochu i v USK.

Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme