Tenhle závod vyhraješ, vzkazují plavci fanouškovi. Ve 12 letech bojuje s nemocí

Právě dnes startují na mistrovství světa v plaveckých sportech bazénové soutěže. Výkony třinácti českých reprezentantů v Kazani bude jako jeden z nejvěrnějších fanoušků sledovat i teprve 12letý Matěj Volf. Ten svůj zatím nejtěžší závod svádí už od ledna na dětské onkologii ve Fakultní nemocnici v Motole.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS v plavání bude většinou Matěj Volf sledovat na dětské onkologii ve Fakultní nemocnici v Motole

MS v plavání bude většinou Matěj Volf sledovat na dětské onkologii ve Fakultní nemocnici v Motole | Foto: Miroslav Volf

„Léčba má 7 etap a podle toho, jak ji absolvuje, je to velký bojovník,“ skládá hold Matěji Volfovi trenér plavecké Slavie Chomutov Tomáš Baumrt, přes kterého se blíže k celému příběhu dostala i jeho dcera Simona.

„Ve dvanácti takhle vážně onemocnět je strašné. A my tu řešíme blbosti, jestli zaplaveme 1,01, nebo 1,00, to jsou hovadiny. Myslím, že tohle nám udalo životní směr. Myslím, že nejen mně, ale všem, kteří to prožíváme,“ uvědomila si evropská šampionka z roku 2013.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dvanáctiletému Matějovi drží palce čeští plavci i reportér ČRo Michal Jurman

Příběh mladého bojovníka z Chomutova, který musel v lednu kromě přerušení školy okamžitě zanechat plavání, florbalu, ale i pětiboje a horských kol, prožívá ale i celá plavecká reprezentace.

Matějovi už z Kazaně kompletně podepsala dopis, který iniciovala právě chomutovská Simona Baumrtová. Pohledy a právě dopisy obecně od mnoha nejen severočeských sportovců přitom nabíjejí Matěje pozitivní energií už nějaký ten čas. Stejně jako podpora nejbližších.

„Jeho táta byl už od ledna na bazénu a tvářil se tak, že to všechno zvládnou. Hlavně on mu dodal sílu,“ dodává Simona Baumrtová.

Sílu chtějí na dálku dodat Matějovi ale i čeští plavci na mistrovství světa, od kterých se lze v tomto směru zcela jistě inspirovat. „Matěji, tenhle závod vyhraješ. Držíme palce, Z Kazaně, čeští plavci!“

 

Kdo je to Matěj a jaký závod mají čeští plavci na mistrovství světa v Kazani na mysli? Zjistíte v nedělním vysílání Český rozhlas 1 - Radiožurnál

Posted by Michal Jurman on 1. srpen 2015

Nejen chomutovská Slavie podporuje Matěje Volfa v jeho zatím nejtěžším závodě | Foto: Miroslav Volf

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme