Těžká a stresující etapa, hodnotí Štybar. Vadí mu kočárky na silnici

Cyklista Zdeněk Štybar ve druhém pokračování Tour de France dřel na čele pelotonu pro své kolegy. Jeho týmový kolega Cavendish nakonec 166 kilometrů dlouhou etapu nevyhrál, český nováček na Tour se ale v průběžném pořadí posunul už na 12. místo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jezdci týmu Etixx - Quick-step pracovali pro Marka Cavendishe, ten nakonec skončil čtvrtý

Jezdci týmu Etixx - Quick-step pracovali pro Marka Cavendishe, ten nakonec skončil čtvrtý | Zdroj: Reuters

Zdeňku, jaká byla dnešní etapa, druhá na Tour de France?

Celkem dost stresující a těžká. Jak se rozfoukalo, tak se všichni začali tlačit dopředu. My jsme měli jasný plán, že na 108. kiilometru pojedeme, to jsme udělali a „Cav“ (Mark Cavendish) byl, myslím, druhý. Nevím, jak to je s Tonym Martinem. Uvidíme, jestli to je na žlutý trikot. (Tony Martin je v celkovém pořadí druhý na Cancellarou, pozn. red).

Přehrát

00:00 / 00:00

Zdeněk Štybar v cíli druhé etapy TdF vypadal jako po cyklokrosu. Na dojmy se ho zeptal reportér ČRo Tomáš Kohout

Jak se jelo vám osobně? Byl jste jedním z týmu, který to hodně trhal, aby se etapa dojela na Cavendishe a Tonyho Martina.

Byla to etapa na nás. Zkusili jsme udělat maximum a myslím, že se nám to tak na 99 procent povedlo. Škoda, že Cavendish nevyhrál.

Druhou etapu TdF ovládl Greipel. Bárta vyhrál sprinterskou prémii

Číst článek

Říkal jste, že byste nebyl proti, kdyby sprchlo. Nakonec pršelo i tak, že by vám to mohlo vadit, protože byl ještě vítr 40 kilometrů v hodině. Vypadáte, jako byste jel cyklokros.

Vypadá to tak. Jak jsme jeli posledních 50 kilometrů kolem moře, tak tam bylo hodně písku, takže vypadám, jak vypadám.

Co nizozemské silnice plné retardérů a obrubníků?

Je to nebezpečné, ale myslím, že víc nebezpeční jsou lidi. Jak jsou pořád po krajnicích, tak nevidíte, co se děje a kdo vám tam skočí. Mámy tam dávají do silnice kočárky, takže moc bezpečné to není.

Mapa cyklistického závodu Tour de France 2015 | Foto: ČTK

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme