Titul mistra Evropy nemusí Hradilkovi zajistit účast na olympiádě v Riu

Místo pro českého vodního slalomáře na olympijských hrách je jen jedno. Bojovat o něj budou na mistrovství Evropy v Liptovském Mikuláši olympijský medailista Vavřinec Hradilek, loňský mistr světa Jiří Prskavec a předloňský vicemistr Evropy Vít Přindiš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakář Vavřinec Hradílek zatím nemá jistou účast na olympiádě

Kajakář Vavřinec Hradílek zatím nemá jistou účast na olympiádě | Foto: Tomáš Dvořák

„Myslím, že ani jeden z nás tří ještě takový rozstřel nezažil a bude to dobré jak z našeho pohledu, tak z pohledu diváckého,“ věří Hradilek v napínavý boj o účast v Riu de Janeiru.

Nejdůležitější bude pořadí českých závodníků. Do dějiště olympijských her odcestuje pouze jeden z trojice, který skončí nejvýš. Ovšem existuje výjimka. Kdyby se totiž Hradilek stal mistrem Evropy a Prskavec skončil druhý, do Ria by jel právě druhý jmenovaný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tři čeští vodní slalomáři bojují o účast na olympijských hrách v Rio de Janeiru.

„Tohle je přesně taková sázka na jednu kartu, protože každý chce předvést své maximum v jednom závodě a to se mi docela líbí. Momentálně jsme tři, jedni z nejlepších na světě, takže když se nám to všem třem povede, tak si dokážu představit, že budeme jedna, dva a tři,“ věří v obsazení všech tří stupňů vítězů Prskavec.

Velkou bitvu očekává i třetí z českých závodníků Vít Přindiš. „Jako nejhezčí vypnutí by bylo, kdybychom všichni tři jeli finále a tam se to rozhodlo,“ uzavírá.

Jan Suchan, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme