Tomáš Satoranský si vychovává nástupce. Na Folimance pořádá basketbalový kemp

Basketbalistu Tomáše Satoranského čeká premiérová sezona v nejkvalitnější soutěži světa - NBA. Reprezentační rozehrávač se ale ještě před odletem za Atlantik rozhodl podělit o své zkušenosti a dovednosti s mladými basketbalisty, kteří se přihlásili do jeho basketbalového kempu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský už je ústně domluven na svém prvním angažmá v NBA

Tomáš Satoranský už je ústně domluven na svém prvním angažmá v NBA | Foto: Michal Jurman

„S tím nápadem přišel můj agent. Hodně dlouho jsem o tom přemýšlel a pak mi došlo, že by mě to mohlo bavit, podílet se na radosti s dětmi. Moc se na to těším,“ říká Tomáš Satoranský.

Jeho kemp probíhá ode dneška do pondělí a to právě tam, kde basketbalově vyrůstal. Tedy v hale na Folimance pod Nuselským mostem, kde hraje své domácí zápasy USK Praha. Odtud v roce 2009 vyrazil na dlouhou cestu za splněním svého snu - zisku angažmá v NBA.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na kemp Tomáše Satoranského zve Jakub Kanta

Ve Španělsku začínal v Seville, ale až v Barceloně se zařadil mezi nejlepší rozehrávače kontinentu. „Když jsem byl hráčem Barcelony a teď Washingtonu, mohl by kemp být zajímavý,“ věří letní posila Wizards.

Třídenní program má být i zábavný, aby nebyl pouze o trénincích. Zahrnují totiž i letmý náhled do komplexní přípravy profesionálního basketbalisty pod vedením odborníků.

„Já se budu zapojovat spíš do aktivit dětí, než je trénovat. Na to budou na kempu jiní,“ plánuje Satoranský. Pomáhat mu budou například bývalý trenér mužského týmu USK a dnes juniorů Ken Scalabroni nebo bývalý reprezentant a vítěz prestižní Euroligy Luboš Bartoň.

Sám rozehrávač si chce ale udělat čas i na to, aby mohl odpovídat na zvídavé dotazy účastníků. „Aby se děti mohly poptat na to, co je zajímá,“ uzavírá dvoumetrový rodák z Prahy, kterého čeká první sezona v NBA.

Jakub Kanta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme