Tour de France má nového lídra - Andyho Schlecka

Po deváté etapě cyklistické Tour de France se opět měnilo pořadí na čele průběžné klasifikace - Cadela Evanse vystřídal Andy Schleck. Z etapového vítězství se radoval Sandy Casar. Roman Kreuziger dojel na devatenáctém místě a celkově je na jedenáctý.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouz Sandy Casar se raduje z výhry v 9. etapě Tour de France

Francouz Sandy Casar se raduje z výhry v 9. etapě Tour de France | Zdroj: ČTK

Horská etapa z Morzine-Avoriaz do St.Jean de Maurienne zřejmě rozhodla o dvojici cyklistů, kteří budou bojovat o celkové vítězství v letošní Tour. Ostatním favoritům totiž ve stoupání na Col de la Madeleine ujeli Španěl Alberto Contador a Lucemburčan Andy Schleck.

Právě Schleck se oblékl do žlutého dresu celkového lídra. Na Contadora má náskok 41 sekund. V průběhu etapy se Lucemburčan nejprve snažil svému největšímu soupeři ujet, nakonec ale se Španělem spolupracovali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor Tomáše Kohouta s Romanem Kreuzigerem po 9. etapě Tour de France

„Zaútočil jsem poprvé, podruhé, potřetí, počtvrté, popáté. A věděl jsem, že jestli to udělám pošesté, tak odpadnu a Alberto mi ujede. Takže jsem byl docela rád, když jel přede mě a řekl - Hele, jestli už nezaútočíš, potáhnu s tebou. A to bylo dobré. Dostihli jsme Jense Voigta, dál spolupracovali a získali čas na soupeře,“ konstatoval Andy Schleck.

Schleck s Contadorem mohli zasáhnout také do boje o etapové prvenství, protože dostihli skupinku uprchlíků, ale dílčí úspěch vybojoval Francouz Sandy Casar.

Roman Kreuziger po dni volna ztratil, avšak ne moc. Do cíle dojel devatenáctý 3 minuty a 48 sekund po vítězi. Celkově je jedenáctý 5 minut a 11 sekund za Schleckem.

„Po dni volna jsem se necítil dobře a je to to, čeho jsem se bál. Takže mě to ani vyloženě nepřekvapilo. Samozřejmě jsem se s tím snažil poprat, možná jsem měl začít trošku dřív před Col de la Madeleine, jet trošku svižněji. Možná bych dojel rychleji Klödena s Vinokurovem, ve sjezdu jsme je možná mohli dojet rychleji. Ale to je sport! Nesedla mi etapa, ale jsem dál naprosto klidný,“ uvedl Roman Kreuziger.

Úplně odpadl dosud vedoucí Australan Evans, který byl v cíli až čtyřicátý druhý s více než osmiminutovou ztrátu.

Tour de France - 9. etapa: Morzine-Avoriaz - Saint-Jean-de-Maurienne (204,5 km):

1. Casar (Fr.) 5:38:10, 2. L. Sánchez (Šp.), 3. Cunego (It.) oba stejný čas, 4. Moreau, 5. Charteau (oba Fr.), 6. Contador (Šp.), 7. A. Schleck (Luc.) všichni +2, 8. S. Sánchez +52, 9. Rodriguez (oba Šp.), 10. Leipheimer (USA) oba +2:07, ...19. Kreuziger (ČR) +3:48.

Průběžné pořadí:

1. A. Schleck 43:35:11, 2. Contador +41, 3. S. Sánchez +2:45, 4. Meňšov (Rus.) +2:58, 5. Van den Broeck (Belg.) +3:31, 6. Leipheimer +3:59, 7. Gesink (Niz.) +4:22, 8. L. Sánchez +4:41, 9. Rodriguez +5:08, 10. Basso (It.) +5:09, 11. Kreuziger +5:11.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme