Tragický konec slibně rozjeté sezony. Žokej Tylicki po pádu ochrnul

Pondělní dostih v anglickém Kempton Parku skončil hromadným pádem a těžkým zraněním. Nejhůř dopadl 30letý německý žokej Freddy Tylicki, který i přes okamžitý transport do Londýna ochrnul na spodní polovinu těla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Freddy Tylicki

Freddy Tylicki | Foto: Getty Images

„Po pádu na začátku týdne byl Freddy Tylicki okamžitě převezen do Nemocnice svatého Jiří v Londýně,“ řekla serveru Daily Mail Lisa Hancocková z organizace, která se stará o zraněné žokeje. „Po operaci zad může hýbat horní částí těla, ale ne tou dolní,“ dodala.

Hrozivý pád se stal v pondělí v Kemton Parku na západě Londýna. Spadli celkem čtyři žokejové. Letošní rovinový šampion Jim Crowley má zlomený nos, Ted Durcan kotník.

Nejhůř ale dopadl 30letý Tylicki, který doposud zažíval nejlepší sezonu v kariéře. Po operaci zůstává na jednotce intenzivní péče v Londýně a nepřijímá žádné návštěvy.

Podporu německému žokejovi, který od mládí žije na ostrovech, nyní vyjadřuje anglická dostihová komunita. „Freddy má skvělou povahu a ta mu pomůže s bojem, který ho teď čeká,“ řekl BBC James Fanshawe, trenér, který připravil Tylickému koně pro jedno z jeho letošních vítězství.

Kolegovi na dálku popřál i Steve Drowne, který z pondělí kolize vyvázl. „Se všemi se kamarádí a miloval to, co dělal. Měl nejlepší sezonu, ale závodění je asi tím posledním, na co teď myslí.“

Tragédie nejsou v dostihovém sportu výjimečné a nevyhýbají se ani českým závodištím. Před rokem podlehl zraněním zkušený žokej Michal Köhl, podlehl zraněním po pádu na závodišti v Brně.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme