Trenér basketbalistek Blažek prožíval nejhorší chvíle při zranění Burgrové

České basketbalistky na úvod světového šampionátu nezklamaly. Brazílii porazily na palubovce v turecké Ankaře 68:55 a přiblížily se k postupu do osmifinále. Trenér Lubor Blažek byl s výsledkem a především předvedenou hrou spokojen. V závěru první půle mu ale zatrnulo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lubor Blažek, trenér české basketbalové reprezentace

Lubor Blažek, trenér české basketbalové reprezentace | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Nejtěžší chvíle jsem prožíval v době, kdy se zranila Ilona Burgrová, protože jsem nevěděl, jestli mám sáhnout pro Petru Kulichovou, nebo jestli zvolíme jiné řešení. Naštěstí se dá říct, že jsme to vyřešili dobře. Ilona se nakonec do hry vrátila,“ pochvaloval si Lubor Blažek.

Pivotku Ilonu Burgrovou vyřadil poraněný kotník, stejně jako spoluhráčku Petru Kulichovou po přípravném utkání se Spojenými státy.

Přehrát

00:00 / 00:00

S basketbalovými reprezentantkami a trenérem Blažkem mluvil po úvodním zápase na MS Pavel Petr

„Nevypadalo to hezky, když ležela na zemi. Do utkání ale naskočila zpátky. Ilča je velká bojovnice, doufám, že už jí kotník neoteče a nebude jí limitovat,“ věří kapitánka českého výběru Eva Vítečková.

Nešťastný okamžik ze závěru úvodního dějství si sama Ilona Burgrová moc dobře vybavila: „Kotník jsem si podvrknula. Je to ten samý, co jsem měla operovaný, takže to bolelo. Navíc jsme se lekla.“

S Petrou Kulichovou jí kromě postu pivota spojuje ještě jedna věc. Obě hráčky si poranily stejnou nohu. „Je to také levá noha, ani nemůžeme dát obě nohy dohromady, abychom vytvořili jednu zdravou hráčku,“ snažila se přejít celou záležitost s humorem Ilona Burgrová. Do smíchu jí však rozhodně nebylo.

Basketbalistky zvládly vstup do MS. Brazílii porazily 68:55

Číst článek

„Není to úplně v pohodě, cítím, že mi kotník natéká. Dá se to ale vydržet, takže to není zas tak velký problém,“ dodala 30letá hráčka pražského USK. Jestli ale bude fit do odpoledního zápasu proti Japonsku, se dá jen spekulovat.

Přímý přenos celého zápasu můžete od 15:15 poslouchat prostřednictvím internetového streamu Český rozhlas Sport na webu zpravy.rozhlas.cz, nebo v mobilních aplikacích.

Ilona Burgrová si v utkání s Brazílií podvrknula kotník, do hry se ale vrátila | Foto: Pavel Petr

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme