Trenér Klouček opouští cyklokrosovou reprezentaci

Dlouhých třináct let působil u české cyklokrosové reprezentace trenér Petr Klouček. Po mistrovství světa v Táboře se rozhodl skončit. To oznámil už před startem šampionátu a svůj názor nezměnil ani po dvou zlatých medailích, které na jihu Čech čeští reprezentanti vybojovali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Štybar přijíždí do cíle MS v cyklokrosu jako první.

Zdeněk Štybar přijíždí do cíle MS v cyklokrosu jako první. | Foto: Tomáš Adamec

Šampionát v Táboře ozdobili zlatými medailemi Zdeněk Štybar a spolu s ním také junior Tomáš Paprstka. Petr Klouček si proto mohl říci, že reprezentační loď opouští na vrcholu. Navíc před skvělým publikem, které na jihu Čech vytvořilo báječnou atmosféru.

„Jsem rád, že jsme získali ta dvě zlata a myslím si, že je pravá chvíle na odchod. My jsme měli v plánu už v podstatě dva, tři roky, že po Táboře skončíme," říká Petr Klouček.

Klouček končí po třinácti letech, kdy český cyklokros vybojoval celkem dvaadvacet medailí na mistrovství světa. Zanechal tedy za sebou dobře odvedenou práci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Klouček opouští cyklokrosovou reprezentaci

„Pár medailí jsme získali, pár našich dobrých závodníků tady vyrostlo. Máme dneska poměrně dobrý a perspektivní tým, takže se pár let v té světové špičce udržíme. Já odcházím s dobrý pocitem," prohlásil Petr Klouček.

Největší úspěchy zažíval český cyklokros pod Kloučkovým vedením právě v Táboře. Ovšem v roce 2001.

„Nejlepší byl ten Tábor před těmi dvěma lety, kdy se tu získalo, dá se říct, co se dalo. Na druhou stranu, zlato jsme měli jen jedno, že jo. Myslím si, že zlato v elitě je to nejcennější a to v podstatě vyváží všechno ostatní. Jen je tedy škoda, že jsme ty medaile neměli dvě, ale nebylo k tomu daleko," říká Petr Klouček.

Pocit únavy

Zůstat ale úplně bez cyklokrosu? To asi nepřipadá v úvahu. Ani v případě dnes už bývalého kouče národního týmu. „Já to budu trošku sledovat z povzdálí, na závody určitě jezdit budu a určitě mě to nepřestane bavit. Ale z toho, co jsem dělal doposud, jsem už zkrátka trošku unavený."

Ostatně, následující informace potvrdí, že to s odchodem ze světa cyklokrosu není tak úplně vážné. „V roce 2013 děláme s Tondou Ungermanem  v Boleslavi mistrovství Evropy, ale to není ten důvod, proč končím v nároďáku."

A v jakém stavu se dnes vlastně český cyklokros nachází? Má na kom do budoucna stavět?

„Máme teď vyzrálé závodníky v elitě a v té třiadvacítce na sobě musí hoši ještě hodně zapracovat. V juniorech máme mistra světa, tak když na sobě bude trošku pracovat, tak si myslím, že by to mohl jednou dotáhnout tam, kde je dneska třeba Zdeněk (Štybar)."

O osobě nového trenéra české cyklokrosové reprezentace se pochopitelně  bude jednat. „Kandidátů je samozřejmě víc a nebude to jednoduché, tak uvidíme," konstatuje Petr Klouček.

Pavel Petr, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme