Tyčkař Kudlička na halovém MS těsně neobhájil medaili, vyhrál Lavillenie

Atletické HMS začala soutěžemi tyčkařů, mezi muži suverénně vládl Francouz Renaud Lavillenie, ženský závod vyhrála Američanka Jennifer Suhrová. Jan Kudlička neobhájil bronzovou medaili a díky většímu počtu neúspěšných pokusů skončil na děleném čtvrtém místě. Romana Maláčová byla 8., Michal Balner 9.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První zlato v Portlandu suverénně získal Renaud Lavillenie

První zlato v Portlandu suverénně získal Renaud Lavillenie | Foto: Getty Images for IAAF

Jan Kudlička na 565 i 575 centimetrech zachraňoval úspěšným třetím pokusem. Na medaili musel vyrovnat svůj osobní rekord 580 centimetrů, to se mu ale nepodařilo a skončil na děleném čtvrtém místě s aktuálním mistrem světa pod širým nebem Shawnacym Barberem z Kanady.

„Dneska jsem se trápil, ale bojoval jsem. Čtvrté místo v takové konkurenci je super. Teď už všechno podřídit olympiádě, tam si tu medaili vyválčím,“ napsal na svém facebookovém profilu Jan Kudlička, kterého během závodu trápilo zranění kotníku.

Až poté, co bylo jasné o bronzu pro Poláka Liska i stříbru pro Američana Kindrickse, vstoupil do soutěže favorit soutěže Renaud Lavillenie, který skočil 602 centimetrů a získal zlato. Neúspěšně se pokoušel i o historické maximum 617 centimetrů.

Kvalitní soutěž výškařek ovládla domácí Jennifer Suhrová výkonem 490, o pět centimetrů nižší laťku pokořila její krajanka Morrisová, překvapením je bronz Řekyně Stefanidiové.

Romana Maláčová, kterou na šampionát pozvala IAAF i bez splnění limitu, skončila se zapsanými 450 centimetry osmá.

Halové mistrovství světa v atletice v Portlandu:
Finále:
Muži:
Tyč: 1. Lavillenie (Fr.) 602, 2. Kendricks (USA) 580, 3. Lisek (Pol.) 575, 4. Kudlička (ČR) a Barber (Kan.) oba 575, ...9. Balner (ČR) 555.
Ženy:
Tyč: 1. Suhrová 490, 2. Morrisová (obě USA) 485, 3. Stefanidiová (Řec.) 480, ...8. Maláčová (ČR) 450.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme