Týden na MS se zdá veslařům dlouhý, Synek by šampionát zkrátil na pět dní

Veslařské mistrovství světa trvá od neděle do neděle. Závodníci ale jedou za tu dobu ostré soutěžní jízdy maximálně čtyři. Platí to i teď na šampionátu na francouzském jezeře Aiguebelette. A hodně veslařům se zdá mistrovství dlouhé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek

Ondřej Synek | Foto: Filip Jandourek

„Taky jsem to nikdy nepochopil, proč mistrovství světa trvá osm dní. Je to strašně dlouhý. Nejraději bych byl, kdyby trvalo jen pět dní. Ale prostě je to tak, mezinárodní federace má takhle zažitý program a pořádek,“ říká Ondřej Synek.

Na druhou stranu český veslař přiznává, že program by byl hodně nahuštěný. Nejen jemu by to ale vyhovovalo víc. A Mirka Knapková dodává ještě jednu věc.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nechápu, proč mistrovství světa trvá osm dní, mračil se český skifař Ondřej Synek. Podle něj by se všechno zvládlo v pěti dnech

„Od rozjížďky je člověk nastavený v závodním módu a pořád je nervózní, je celý týden v napětí. Přijde mi to psychicky náročnější.“

Elitní skifaři, kterými Knapková a Synek jsou, nemusí do oprav, a tak mají na aktuálním světovém šampionátu mezi rozjížďkou a čtvrtfinále dva volné dny. Olympijská vítězka Mirka Knapková ale zažila větší extrém.

„Na mistrovství v roce 2011 jsem jela rozjížďku v neděli a semifinále v sobotu. Takže jsem měla týden volno. Naštěstí jsme vymysleli program. Byla jsem se podívat v jeskyních, v aquaparku a trošku jsme vypnuli od závodů.“

A pro nejlepší českou veslařku nakonec skončil zmiňovaný šampionát ziskem zlaté medaile. Na prodlevy mezi jednotlivými závody na mistrovství světa si postupně zvykla.

„V mých letech už mi to vyhovuje, že si můžu odpočinout. Ale když jsem začínala, tak jsem na to nadávala. Teď už to beru, že to tak je,“ dodává zanedlouho pětatřicetiletá Mirka Knapková.

Mirko Vasić, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme